Özdağ, Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere dağıtılmak üzere gönderilen yardım tırlarının bulunduğu Urfakapı semtinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kadim Diyarbakır'ın barışın ve kardeşliğin şehri olduğunu söyledi.
Biz kardeşiz, bin yıldır İslam'ın çocuklarıyız,
Güvenlik ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı insanların yaşadıkları mahalli terk ettiğini belirten Özdağ, Sur ilçesinde çatışmaların sürdüğünü, ilçede yaşayan 23 bin kişiden 20 bininin başka şehirlere taşındığını öğrendiklerini belirtti.
Özdağ, "Buradaki kardeşlerimize devlet zaten yardım yapıyor. Biz kardeşiz, bin yıldır İslam'ın çocuklarıyız, Türk'üyle, Arab'ıyla, Türkmen'iyle. Malazgirt'ten bugüne Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Diyarbakırlılar birbirine zaten yardımcı oluyor. Biz de AK Parti olarak 5 ilimizi görevlendirdik. Konya, Kocaeli, Manisa, Antalya, Bursa teşkilatımız olmak üzere 5 İl'den tırlar geldi. Bir kısmı Beytüşşebap'a, bir kısmı Cizre'ye, bir kısmı Silopi'ye, bir kısmı Dargeçit'e bir kısmı da Sur'a geldi" diye konuştu.
Bir tırın da yolda olduğunu bildiren Özdağ, tırlarda battaniye, havlu, mutfak malzemesi, elektrikli battaniye, kuru bakliyat, çocuk maması, çocuk bezi olan yaklaşık 20 bin koliyle çocuklar için oyuncaklar da bulunduğunu bildirdi.
Türkiye'de silahlar sussun, fikirler konuşsun
Yardımları Sur Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AK Partili yetkililerin ailelere ulaştıracağını anlatan Özdağ, çam sakızı çoban armağanı olarak ailelere yardımların takdim edileceğini dile getirdi.
"Özgürlüklerin önünü açmaya devam edeceğiz. Silahlar konuşmasın, silahlar sussun. 50 bin kişi öldü, bir trilyon dolar paramız gitti. O yüzden istiyoruz ki: Anneler, babalar, çocuklarınıza sahip çıkın. Türkiye'de silahlar sussun, fikirler konuşsun. Fikirlerin çarpışmasından hakikat şimşeği doğar. Konuştuğumuz zaman hakikatleri yakalarız, konuştuğumuz zaman doğruları yakalarız. Konuşursak tartışırız, tartışırsak anlaşırız, anlaşırsak birlikte yaşama iradesini ortaya koyabiliriz. O nedenle silah olmayacak. En büyük silah, söz."