banner47
banner128

AK PARTİ; Hizmet, Eser ve Kalkınma Demektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bingöl İl Kongresi’nde konuşma yaptı.

banner116

AK PARTİ; Hizmet, Eser ve Kalkınma Demektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bingöl İl Kongresi’nde konuşma yaptı.

13 Ocak 2018 Cumartesi 18:57
AK PARTİ; Hizmet, Eser ve Kalkınma Demektir

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bingöl İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine, oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var. Geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye’nin olurunun alınmadığı, Türkiye’nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için gittiği Bingöl’de kongrenin yapılacağı Karşıyaka Kapalı Spor Salonu önünde toplanan Bingöllü vatandaşlara hitaben selamlama konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı ve tüm vatandaşları tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet idealine sahip çıkmaya çağırdı.

“BİNGÖL, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÛMET SİSTEMİ’NE DESTEK VEREREK DEMOKRASİMİZE ÇAĞ ATLATMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kongrenin yapılacağı salon geçerek kendisini bekleyen partililere hitaben konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına iki buçuk sene sonra tekrar Bingöllülerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bingöl İl Kongresi’nin memleket için hayırlı olması temennisinde bulundu. Şehre ayak bastıkları andan itibaren kendilerine sevgi gösterilerinde bulunan Bingöllülere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda ben karşımda kabına sığmayan bir Bingöl görüyorum. Şu an karşımda bölücü teröre şamar olup inen bir Bingöl görüyorum. Bugün tarih boyunca olduğu gibi, yine millî irade diyen, yine demokrasi, özgürlük, kardeşlik diyen bir Bingöl görüyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Nisan halk oylamasında yüzde 73 gibi bir oranla Türkiye ortalamasının çok üzerinde “evet” oyu veren Bingöllülere ayrıca teşekkür etti. Bingöl’ün 16 Nisan’da bir kez daha kendine yakışanı yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bingöl, vesayeti bitiren ve koalisyon dönemlerini tamamen sona erdiren Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne rekor seviyede destek vererek demokrasimize çağ atlatmıştır” dedi.

2019 seçimleriyle yürürlüğe girecek bu yeni sistemle ülkemizde siyasete dışarıdan müdahalelere zemin hazırlayan kargaşa ve istikrarsızlık ortamının tarihe karışacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sistemle beraber Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha hızlı ilerleyerek, 2053 ve 2071 vizyonuna daha sıkı sarılacağının ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında; 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe teşebbüsü sırasında Bingöllülerin gösterdiği direniş dolayısıyla takdirlerini aktararak, o meşum gece boyunca Bingöl halkının ellerinde bayrakları, dillerinde dualarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Darbeye hayır, direnişe devam diyerek hain FETÖ’cülere meydanı dar eden her bir Bingöllüye teşekkür ediyorum” dedi.

               

“MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA BAĞIMSIZLIĞINDAN ZERRE TAVİZ VERMEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, “Bugün bu salonu dolduran bütün kardeşlerimin gerek 15 Temmuz gecesi, gerekse 29 gün boyunca PTT Kavşağı’nda demokrasi nöbeti tuttuğunu çok iyi biliyorum. Şundan emin olun; Bingöl bu asil, bu cesur tavrını devam ettirdikçe hiçbir güç Türkiye’yi bölemez, bu milleti parçalayamaz. Bingöllü kardeşlerim iradelerine, ülkelerine, devletlerine bu şeklide sahip çıktıkça, hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez. Bingöl halkı böyle gür bir seda ile demokrasi dedikçe, hak, adalet dedikçe, kardeşlik dedikçe, Allah’ın izniyle kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Siz bizim yanımızda böyle kararlı, böyle dik durursanız terör örgütlerinin topu birden gelse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Nitekim işte görüyorsunuz, başarılı olamıyorlar, olamayacaklar. Onca çabalarına, onlara her türlü imkâna boğan arkalarındaki güçlere rağmen vatan toprağının tek bir taşanı dahi bizden koparmıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ’cü hainlerin, ne de katiller sürüsünü milletin üzerine salanların ellerindeki onca güce rağmen hiçbir mesafe alamadıklarına dikkat çekerek “O gece tarihin en büyük ihanetini sergileyen FETÖ’cü alçaklar tanklarına, toplarına, ölüm kusan silahlarına rağmen bu milleti ürkütemediler, sindiremediler, korkutamadılar” ifadelerini kullandı.

Milletin bir asır önce Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Türkü, Kürdü, Zazası, Lazı, Çerkezi, Arabı, Boşnağı, Romanı; 81 milyon tek yumruk olarak FETÖ’nün işgal ordusunu hezimete uğrattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin ölüm kusan silahlara, tanklara ve uçaklara rağmen bağımsızlığından zerre kadar taviz vermediğini ifade etti.

               

“GÜÇLÜ DEMOKRASİSİYLE BÖLGESİNE İLHAM OLAN BİR TÜRKİYE VAR”

“Bingöl’den aldığımız ilhamla, sizlerden aldığımız güçle, zalimler karşısında dik duruyor, Filistin’den Arakan’a, Yemen’den Afganistan’a kadar tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’e de sahip çıktıklarını ve mukaddes beldeleri korumak, barış ve istikrarı temin etmek için tüm imkânları seferber ettiklerini belirtti.

Bugün herkesin uluslararası ilişkilerde, ekonomide, ticarette ve diplomaside yükselen bir Türkiye gerçeğini kabul ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün Anadolu’da güçlü demokrasisiyle bölgesine ilham olan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara kucak alan güçlü bir ülke var. Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var” dedi.

Gelinen nokta itibarıyla Türkiye’nin olurunun alınmadığı, Türkiye’nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımların er ya da geç akim kalmaya mahkûm olduğunu kaydetti. Türkiye’nin millî güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada, hem sahada olmaya devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik birimlerimizle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birliğimize, dirliğimize, istikbal ve istiklalimize kasteden tüm şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın kanını döken tüm teröristlerden, FETÖ’cü ve bölücü alçaklardan döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız. Toprağa düşen her bir şehidimizin, yaralanan her bir gazimizin, geride kalan gözü yaşlı bütün masum eşlerin, annelerin, yavruların acısını bu katil sürülerinin asla yanına kâr bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

               

“BİNGÖL İSTİHDAMINI EN FAZLA ARTIRAN ÜÇÜNCÜ İL”

Yapılan yatırımlarla Bingöl’ün çehresinin değiştiğini, bölgenin cazibe merkezi hâline dönüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece tarım ve hayvancılıkta değil, Bingöl’ün üretimde, sanayide, istihdamda da büyük atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 2017 yılı istihdam seferberliğinde Bingöl’ün 81 il arasında istihdamını en fazla artıran üçüncü il olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik artıkça, terör örgütünün baskısı kalktıkça, hamdolsun tüm Doğu ve Güneydoğu illerimiz yeni fabrikalarla, üretim tesisleriyle gençlerimize iş imkânı sunacak yeni projelerle tanışıyor. Şimdi az önce dışarıda da kendilerini gördüm, özellikle SÜTAŞ firmasının Bingöl’de 1060 kişiye doğrudan istihdam, 8 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak bir fabrikasının şu anda inşaat çalışmaları inşallah devam ediyor, sürüyor. Bölgenin en büyük entegre tesisi olacak proje tamamlandığında, şehrimizle birlikte çevre illerimiz de inşallah bundan nasibini alacak. 144 milyon dolarlık bir maliyetle kurulan bu tesiste 10 bin kapasiteli damızlık süt sığırı çiftliği, 5 bin kapasiteli besi çiftliği olacak. Bizzat takip ettiğimiz bu projenin en kısa sürede faaliyete geçmesini arzu ediyoruz.”

Bingöl’e 110 bin metrekare bir alan üzerine yapılacak bir cazibe merkezi ve turizm kompleksi inşa edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kompleksin içinde 500 yataklı termal otel, bir alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, yapay göl ve kent ormanı yer alacağını bildirdi. Bingöl’ü söz verdikleri gibi doğalgaz ile buluşturduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin diğer alanlarında da altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi’nin, 16 bine yakın öğrenci ve binin üzerinde çalışanıyla Türkiye’de örnek üniversitelerden bir tanesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından da öğrenci alan üniversitenin, gelişmişlik listelerinde her geçen gün daha üst sıralara çıktığını söyledi. 2017 yılında Bingöl Üniversitesi’ni pilot üniversite ilan ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi üniversitemizden daha fazla başarı, her alanda daha nitelikli kalıcı eserler bekliyoruz.” dedi.

            

“BİZ BU MİLLETE AŞIĞIZ”

Konuşmasında Bingöl’e yapılan yatırımları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çapakçur Deresi üzerindeki köprünün Bingöllülerin ihtiyaçlarını karşılamadığını hatırlatarak, yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımla 16 ayaklı, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde son derece modern bir köprüyü 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlayarak Bingöllülerin hizmetine sunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ya biz aynısını depremde de yapmadık mı? Depremde daha 24 saatte ben buradaydım, hemen deprem oldu atladık geldik; niye? Çünkü depremden dolayı mağdur, mazlum duruma düşmüş olan Bingöllü kardeşlerimi yalnız bırakamazdım. Ve arkadaşlarımızla beraber geldik, hemen buraları dolaştık ve süratle bütün işte o malum konutları yapmaya başladık. Hani bizden öncekilerin böyle bir derdi var mıydı? İşte o Düzce depremleri, Kocaeli, hiç. O zaman işbaşında olanların böyle bir derdi var mıydı? Yok. Ama biz dertliyiz dertli, bizim derdimiz var, biz bu millete aşığız âşık.”

Bingöl’ün bir şehir meydanına ve Selçuklu mimarisiyle şehrin sembolü olacak yeni Hükûmet Konağına da kavuşacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan eski hükûmet konağının altı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde düzenleneceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında: “Sağlık alanında il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimizi yeniledik. Bingöl Merkez Devlet Hastanemize 200 yataklı bir blok daha ilave ederek kapasitesini daha da artırdık. Ayrıca, Solhan, Karlıova, Genç ve Kiğı ilçelerimize devlet hastaneleri yaptık. 2003 yılındaki depremden sonra şehrimizi yeniden adeta inşa ettik. Son 15 senede 5544 adet konut inşa edip sahiplerine teslim ettik. 2002 yılında Bingöl’de sadece 5 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz tam 221 kilometre bölünmüş yol yaparak Bingöl’ün toplam bölünmüş yol uzunluğunu 226 kilometreye çıkarttık. Şu anda Bingöl’de yatırım maliyeti 1,6 milyar lira olan 6 adet yol projemiz devam ediyor. Ulaşım projelerimiz tamamlandığında Bingöl doğu-batı, kuzey-güney yönünde adeta bir kavşak noktası olacak. Bingöl-Solhan yol ayrımı, Yenibaşak yolu ile Bingöl- Kartal-Sancak yoluna bu yıl başlıyoruz” dedi.

            

“AK PARTİ; HİZMET, ESER VE KALKINMA DEMEKTİR”

2013 yılında bizzat gelerek açılışını yaptığı Bingöl havalimanı trafiğinin 2017’de 166 bine çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “25 milyon lira ile kaynak kullanarak bir kaynak tesisi inşa ettik, bu tesisi pistleriyle, teknik teçhizatlarıyla, 70 yataklı otel binasıyla siz Bingöllü kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Tesise 2016-2017 sezonunda gelen kişi sayısı ne oldu biliyor musunuz? 100 bini aştı, maşallah” şeklinde konuştu.

Bingöl şehir merkezinin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda Bingöl’e 103 milyon lirası hayvancılık olmak üzere toplam 196 milyon lira tarımsal destek verdiklerini söyleyerek, “AK Parti demek hizmet demektir, eser, proje, üretim, kalkınma demektir. Biz ‘aşkınan çalışan yorulmaz’ diyerek halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören bir kadroyuz” dedi.

            

“ÜLKEMİZİN YAKALADIĞI HER BAŞARIDA ALNIMIZIN TERİ VAR”

Fani olan bu dünya hayatını ahiretin tarlası olarak gören, bunun için de geride hoş bir seda bırakmanın gayreti içerisinde olan bir hareket, bir kadro olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıldır şehirler ve vatandaşlar arasında asla ayrım yapmadıklarını, yapılmasına da müsaade etmediklerini söyledi. İnsanların etnik kimliğine, inancına, meşrebine, mezhebine bakmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden 80 milyonun tamamını kucakladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünlere kolay gelinmediğini belirterek, son 15 yıl içerisinde oyunları boza boza, fitne teşebbüslerini, milleti birbirine düşürmeye yönelik kaos senaryolarını yırta yırta bugünlere ulaştıklarını ifade etti. Hiçbir kazanımın kendilerine altın tepside sunulmadığını, elde ettikleri hiç bir başarının tesadüfen ortaya çıkmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkemizin yakaladığı her başarıda, kat ettiğimiz her mesafede anlımızın teri var. Bingöllü kardeşlerim gibi milletimizin desteği, duası, niyazı var” şeklinde konuştu.

“İNANÇLARIN ÜZERİNDEKİ BASKI VE ÖTEKİLEŞTİRMEYE SON VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan terör örgütleri ve vesayet odaklarıyla mücadele ederken, diğer taraftan vatandaşlara hizmet ederek kardeşliği, birlik ve beraberliği perçinlediklerini, ekonomide ileri giderken demokrasiyi, kültürel hak ve özgürlükleri ihmal etmediklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Klavyelerin dillerini çok iyi okuduk, tabelaların, inançların üzerindeki baskı ve ötekileştirmeye biz son verdik. Üniversite kapılarında gözyaşlı bekleyen kız çocuklarımızın sorunlarını sizlerin desteğiyle biz çözüme kavuşturduk. O başörtülü kızlarımız üniversite kapılarında ne çile çektiler biliyorsunuz değil mi? Demokraside, adalette, hak, özgürlükte AK Parti iktidarının getirdiklerini kimse getiremedi.”

Batı dünyasının ırkçılık ve faşizme yuvarlandığı bir dönemde, Türkiye’nin, hukuk, adalet, toplumsal barış ve özgürlükler noktasında birçok ülkeye örnek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bize her fırsatta kibirli bir şekilde demokrasi dersi verenlerin, göçmenlere, yabancılara, dili, inancı, rengi farklı olanlara nasıl davrandıklarını, onları nasıl aşağıladıklarını hep beraber görüyoruz ve bunları çok iyi tanıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda 2019 seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “İl kongrelerimizde 2019 seferinin hazırlıklarına işte şimdiden başladık. 2019’a kadar da durmadan, dinlenmeden, gecemizi gündüzümüze katarak tüm kadrolarımızla yoğun bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Bunun için Rabia’mıza çok sıkı sarılacağız. Hazır mısınız? Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, AK Parti Bingöl İl Kongremizin yeni bir dirilişe, yeni bir şahlanışa vesile olmasını Allah’tan diliyor, yeni görev alacak kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyorum. Bayrağı devredecek arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114