banner47
banner128

Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü kutlama programına katılarak bir konuşma yaptı.

banner116

Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü kutlama programına katılarak bir konuşma yaptı.

haberiumturk
haberiumturk
26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:38
Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Millî Park alanında düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü kutlama programına katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü kutlama programında yaptığı konuşmada, “Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır. Bizim davamız da hep inşa davası olmuştur. Bin yıldır kanla ve terle yoğurarak vatan kıldığımız bu topraklar, inşallah yeniden dirilişimize, yeniden yükselişimize, medeniyetimizin ihyasına, büyük ve güçlü Türkiye davasının inşasına şahitlik edecek” dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü vesilesiyle Sultan Alpaslan'ı ve ordusundaki tüm kahramanları rahmetle yâd ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin yıldır bu toprakların vatan olması için gözlerini kırpmadan canını veren gazilere, şehitlere de Allah'tan rahmet diledi.

“MİLLETİMİZİ MEDENİYETİNDEN, TARİHİNDEN, KÜLTÜRÜNDEN KOPARMAYA ÇALIŞANLARIN SENARYOLARINI BOŞA ÇIKARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu'nun en doğusunda Malazgirt'te açtıkları bu coğrafyanın kapılarını, 3-4 yıl sonra en batıda İznik'te yeni bir devlet kurarak, ebediyen mühürlediklerini anlatarak, "İznik'in hemen dibindeki Söğüt'te diktiğimiz Osmanlı'nın çınarının dallarını, Batı'da Adriyatik kıyılarından Viyana önlerine, Akdeniz'de Cebelitarık Boğazı'na, güneyde Afrika'nın içlerine kadar uzattık" ifadesini kullandı.

"Bundan bir asır önce Osmanlı'yı 'hasta adam' ilan edip, milletimizi yeniden Orta Asya'ya sürmeyi planlarının heveslerini, Çanakkale ile Kut'ül Amare ile İstiklal Harbimizle kursaklarında bıraktık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Uzunca bir süre milletimizi, kendi iç meseleleriyle uğraştırarak, medeniyetinden, tarihinden, kültüründen koparmaya çalışanların da senaryolarını boşa çıkardık. Eğer bugün millet olarak bilhassa da gençlerimizle birlikte Malazgirt Zaferi'ni böylesine bir coşkuyla kutluyorsak, 10 binler bugün Malazgirt Ovası'ndaysa işte bu projeyle birlikte o aksi projeyi hazırlayanlar da çökmüş demektir."

Yeni nesillere 2071 vizyonunu miras bırakarak, çıtayı daha da yukarı taşıdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık yarım asır sonra bizler göremesek de inanıyorum ki Türkiye her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olarak, çok daha büyük hedeflere yelken açmış olacaktır. Zaferlerimize ne kadar güçlü sahip çıkarsak, bu vizyonu hayata geçirme irademizi de o kadar diri tutarız. Hep söylediğim gibi, bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların, sadece coğrafyanın fethi değildir. Asıl fetih gönüllerin, zihinlerin fethidir" şeklinde konuştu.

“KANLA YOĞURARAK VATAN KILDIĞIMIZ BU TOPRAKLAR, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE DAVASININ İNŞASINA ŞAHİTLİK EDECEK”

Kudüs ve Filistin'de zulüm yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Haydut devlet üç dinin kutsallarına ev sahipliği yapan Kudüs'ü hoyratça gaspa, Filistin'i adım adım işgale çalışıyor. Bugün pek çok yerde Müslümanlar zulüm altında, Arakan'dan Keşmir'e, Türkistan'dan Avrupa'ya kadar her yerde Müslümanlara yönelik tehditler, saldırılar devam ediyor. Daha dün yakın bir tarihte Balkanlar'dan Karabağ'a uzanan farklı coğrafyalarda yaşanan katliamları unutmadık. Kimi yerde mezhebi, kimi yerde etnik fay hatlarının tahrip ve tahrik edilerek milyonlarca insanın nasıl birbirine kırdırıldığını unutmadık. Irak'ta 2 milyon, Suriye'de 1 milyon, Afrika'nın, Güney Amerika'nın farklı yerlerinde yine milyonlarca insanın çıkar uğruna nasıl katledildiklerini unutmadık. Ellerinden gelse ülkemizde de aynı şeyleri yapmak isteyen kara kalpli, kara niyetli alçakları da unutmadık."

Konuşmasında, “Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim davamız da hep inşa davası olmuştur. Bin yıldır kanla ve terle yoğurarak vatan kıldığımız bu topraklar, inşallah yeniden dirilişimize, yeniden yükselişimize, medeniyetimizin ihyasına, büyük ve güçlü Türkiye davasının inşasına şahitlik edecek. Malazgirt’te her yıl tekrarladığımız buluşma, işte bu büyük vizyonu kafamıza ve kalbimize daha büyük bir inançla nakşetmemize vesile olmayı sürdürecektir” diye ekledi.

“BUGÜN TÜRKİYE, TARİHİNDEN ALDIĞI GÜÇLE HER ALANDA BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇİNDEDİR”

Türkiye’nin bugün, tarihinden aldığı güçle her alanda büyük bir mücadele içinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mücadele öyle kutludur ki, her türlü hesabın üzerindedir, öyle olmak durumundadır. FETÖ’cü hainler bir darbe girişimiyle ülkemizi işgale yeltendiklerinde, karşılarında tüm farklılıklarını bir kenara bırakmış, hayatları dâhil her şeylerinden vazgeçerek oraya gelmiş bir milleti ve onun temsilcilerini buldular. İşte aynı kadro bugün de buradadır.”

CHP Genel Başkanı’nın Doğu Akdeniz’le ilgili açıklamasını ve “Orta Doğu’da Türkiye’nin ne işi var” sözlerini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dağda teröristin, denizde Rum'un, havada rakiplerimizin ve diğer tüm platformlarda karşımızda her kim varsa onun yanında yer alarak bu ülkenin partisi olunamaz. Bakınız dün Trabzon'da CHP yönetimine samimi bir çağrı yaptım. Bu partiyi yönetenlerin yerli ve millî çizgiye gelmesini zor görüyoruz. Ama bu partiye oy veren vatandaşlarımızın mesajlarımızı aldıklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSENİN MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ BOZACAK DAVRANIŞLAR SERGİLEME HAKKI YOK”

Türkiye’nin yaşadığı kritik süreçte, milletin her bir ferdinin desteğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes biliyor ki, ülkemizin gelecek yarım asrının, bir asrının belirleyicisi olacak gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde, hangi saikle olursa olsun hiç kimsenin milletimizin birliğini, beraberliğini bozacak davranışlar sergilemeye hakkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

"Ecdat yeri geldiğinde canını, yeri geldiğinde canından aziz bildiği evladını feda etmiştir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçlerinin hayatları pahasına bir mücadele içinde bulunduğunu ifade etti. Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe-3 harekâtlarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, içeride ve dışarıda teröristleri inlerine kadar kovaladıklarının altını çizdi.

Suriye'de, Fırat'ın doğusundan Irak sınırına kadar olan hat boyunca güvenli bölge oluşturma çabalarında yavaş yavaş mesafe alındığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgedeki hesapların karışıklığı ve sinsi tuzakların çokluğu bizi asla yolumuzdan alıkoymamıştır, alıkoyamayacaktır" dedi.

“SURİYE SINIRLARIMIZI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEME KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Millî Savunma ve İçişleri Bakanlığı ile güvenlik güçlerinin de bu yolda çalışmaya devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "dokunulamaz, girilemez, çözülemez" olarak görülen sorunlar gibi Fırat'ın doğusundaki meselenin de milletin, ülkenin hassasiyetlerine uygun şekilde çözüleceğinin altını çizdi. Bu konuda da önceliklerinin diplomasi, diyalog, uzlaşma ve iş birliği olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Şayet bu zeminde bir netice alabilirsek ne ala, böylesi herkes için daha kazançlı bir yol olur ama isteğimiz dışında bir yola zorlanır veya oyalanmaya kalkılırsak, tüm hazırlıklarımız tamamdır. Kendi planlarımızı hayata geçiririz. Şu anda SİHA'larımız, İHA'larımız ve helikopterlerimiz bölgeye girdi. Sınırlarımıza yakın yerlerdeki tahkimatlar imha ediliyor. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Hava ve kara unsurlarımızla sınırlarımızın ötesine geçtiğimizde, durumu çok daha yakından görme ve sürecin geleceğini belirleme imkânına kavuşacağız. Suriye sınırlarımızı teröristlerden temizleme konusundaki kararlılığımızı artık hiç kimsenin test etmeye çalışmayacağını ümit ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib tarafında da rejimin ihlallerinden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile meseleyi istişare ettiklerini, yarın da Rusya'ya gideceğini dile getirdi. Bu sıkıntıları da kısa sürede ortadan kaldıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak tarafından da önemli adımlar attıklarını belirtti.

“DOĞU AKDENİZ'DEKİ ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR, KİMSE BİZİ ENGELLEYEMEZ”

Irak Merkezi Hükûmeti ile kuzeydeki yönetim ve İran’la da iş birliği hâlinde yürütülen operasyonların herkes açısından olumlu neticeler doğuracağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'deki sondaj ve sismik araştırma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kimse bizi oralarda engelleyemez, engelleyemeyecektir" diye konuştu.

Tüm çalışmaların kararlılıkla süreceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların yanı sıra ekonomiden alt yapıya kadar her alanda Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yatırımları kesintisiz devam ettirdiklerini söyledi. Artvin Yusufeli Barajı inşaatındaki incelemeleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden "Su akar, Türk bakar", şimdi ise "Su akar, Türk yapar" denildiğini belirtti.

"Sultan Alparslan'ın kapısını açtığı bu vatana layıkıyla hizmet etmek şerefini bizlere bahşeden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşmanın üzerine imanından aldığı güçle yürüyen ecdadı selamladı. Şehitleri, gazileri anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevde olan güvenlik güçlerine de başarı diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114