banner47
banner128

Aynı yerdeyim, bir gece ansızın gelebiliriz

TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı.

banner116

Aynı yerdeyim, bir gece ansızın gelebiliriz

TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı.

haberiumturk
haberiumturk
01 Ekim 2019 Salı 22:30
Aynı yerdeyim, bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı.

“MUHALEFETTEN NE GELİRSE GELSİN HEPSİNİ DEĞERLENDİRMEYE, TARTIŞMAYA AÇIĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nde, Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1'in düşürülmesi tartışmalarına ilişkin “AK Parti olarak bu öneriyi Meclise getirir misiniz yoksa hiç mi gündeminize almazsınız?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut durumu Meclise getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğuyla bu onaylandığına göre, şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetine yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil" dedi.

"40 artı 1'e ihtiyacımız yok, biz 50 artı 1'i her koşulda alırız mı diyorsunuz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayır, böyle bir sorgulamaya da girmem yani böyle bir teklif, kimden geliyor? Medyadan geliyorsa o ayrı bir konu ama bu iş parlamentonun işidir. Parlamentoda da bu işlerle ilgilenen kimdir? Muhalefettir. Muhalefet böyle bir teklifi getirir, orada bu tartışılır. Bunu sürekli olarak böyle ayağa düşürmenin doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü milletimiz de politikacıdan ciddiyet istiyor. Dolayısıyla bu ciddiyeti aynen sürdürmemiz lazım. 2023 seçimlerine daha ciddi bir zaman var" cevabını verdi.

"Peki muhalefetten gelirse destek verir misiniz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetten ne gelirse gelsin hepsini değerlendirmeye, tartışmaya açığız, hazırız" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik verdiği mesajların hatırlatılması üzerine de "Aynı yerdeyim, bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasında bulundu.

Kabine değişikliği olup olmayacağı yönündeki soruyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir şey yok. Şu anda böyle bir şey yok” şeklinde cevapladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114