banner47
banner128

Başkan Erdoğan, “Yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nazilli Belediyesi Meydanı'nda bir konuşma yaptı

banner116

Başkan Erdoğan, “Yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nazilli Belediyesi Meydanı'nda bir konuşma yaptı

haberiumturk
haberiumturk
04 Şubat 2023 Cumartesi 21:25
Başkan Erdoğan, “Yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz”

NAZİLLİ'DE HALKA HİTAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'daki programı kapsamındaki toplu açılış töreninin ardından Nazilli ilçesine geçti.

Nazilli Belediyesi Meydanı'nda otobüs üzerinden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına alandakileri selamlayarak başladı ve Nazilli'nin 14 Mayıs'a farklı hazırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın AK Parti'ye katıldığını hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu vesileyle eser ve hizmet siyasetini tercih ederek partimize katılan belediye başkanımızla birlikte, muhteşem bu katılımla bir aradayız. Hayırlı olsun, geldiğimiz andan itibaren yol boyu o coşkulu kalabalıklar hakikaten bizi de farklı bir heyecana boğdu. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçi Nazilli bizi gayet iyi tanır. Eğitimde şehrimize kazandırdığımız 557 yeni derslikle iki kapalı spor salonuyla 2 pansiyonla tanır. Gençlik ve sporda yaptığımız dört yeni bina ile yatak kapasitesini 2 bin 107'ye çıkardığımız öğrenci yurtlarımızla tanır. İnşa ettiğimiz yarı olimpik yüzme havuzuyla gençlik merkeziyle 10 futbol sahasıyla tenis kortuyla tanır.

"NAZİLLİ TARIMI VE SANAYİSİYLE ÜRETİMİN ŞEHRİDİR”

Sağlıkta 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi’yle görüntüleme merkeziyle diş ünitesiyle diğer tesisleriyle bizi tanır. İlk Evim Projemiz kapsamında yapacağımız 139 konutla hizmete açtığımız millet bahçesiyle tanır. Tarım ve ormanda İsabeyli Barajıyla Aşağıyakacık Göletiyle yer altı su depolamalarıyla sulama tesisleriyle ıslah ettiğimiz 13 dereyle bizi tanır. Şu anda inşa etmekte olduğumuz şehrin 2050 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını giderecek olan tesisle tanır. Bitkisel üretim, hayvancılık ve afet zararı kapsamında buraya aktardığımız 50 milyon liralık kırsal kalkınma destekleriyle hayata geçirdiğimiz altmış bir projeyle bizi tanır. Toprakla buluşturduğumuz 68 milyon fidanla düzenlediğimiz şehir ve bal ormanlarıyla bizi tanır. Getirdiğimiz doğal gazla bizi tanır. Velhasıl biz Nazilli ile Nazillili kardeşlerimle günün her saati zaten kalbe beraberiz. İnşallah bu kalbi ve hasbi muhabbetimizi artırarak hep devam edeceğiz."

Nazilli'nin pamuğun ve incirin şehri olduğunu, Millî Mücadele'de işgali de kurtuluşu da yaşamış, istiklalin kıymetini çok iyi bilen bir şehir olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazilli aynı zamanda tarımı ve sanayisiyle üretimin şehridir. Bugün Adnan Menderes Üniversitemizde kullanılan Nazilli Basma Fabrikası, 1995'teki özelleştirmenin ardından adeta kaderine terk edilmişti. Cumhuriyetimizin bu güzide yadigârına biz sahip çıktık ve koruma altına aldık" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi ile Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji, Ulaştırma ve Altyapı ile Kültür ve Turizm bakanlıklarıyla belediyeler ve diğer kurumlarla Nazilli Basma Fabrikası'nı tarihine, potansiyeline ve hatırasına yakışır bir yer hâline getireceklerini söyledi.

İlk etapta Nazilli Basma Fabrikası'nda bir teknopark açarak işe başlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "İnşallah diğer projeleri de ardı ardına hayata geçireceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in Nazilli'ye kazandırdığı şehirdeki her haneye dokunmuş bu esere 1995'te sahip çıkamayanların kimler olduğunu anlatmama gerek var mı? Sizler gayet iyi biliyorsunuz. Gerçi bunlar sizin karşınıza her gelişlerinde Atatürk'ü istismar ederler. Bundan başka hiçbir şey yapmazlar. Ama hazırladıkları programda hep istismarını yaptıkları Atatürk'ün mirası, istiklal ve istikbal davasına yer vermezler. Ülkenin ve milletin düşmanlarını bunlar adıyla anamaz. Tam tersine onlara yaranmak için 40 takla atarlar. İnsanımızın hak, özgürlük, refah taleplerine karşılık gelecek, dişe dokunur hiçbir proje geliştiremez, tam tersine yapılanları yıkma, yok etme, tersine çevirme dışında bir söz söylemezler.

İstanbul-İzmir kaç saatti, 7,5 saat. İstanbul-İzmir 3 saat 15 dakikaya kim indirdi? Biz yaparız, onlar laf üretir. Biz, icraatın partisiyiz. Geldik, 26 havalimanı var. Şimdi 58 havalimanı var. Nereden, nereye. Milletimiz ne bekliyor? 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 30 bin kilometre bölünmüş yol var. Yol medeniyettir, su medeniyettir, doğal gaz medeniyettir. Benim hanım kardeşlerim, siz ne çileler çektiniz. Kömürü yakacaksın, kömürün isini koklayacaksın ama şimdi doğal gaz düğmeye bas evin her yerinde ısın. Sıcaklık, medeniyettir. İşte medeniyetin adı AK Parti'dir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baştan savma vaatlerle değil, geleceğe ışık tutacak programlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Anlaşılan o ki masanın altında birbirlerinin ayaklarını tekmelemekten bunlar, bu işlere fırsat bulamıyorlar" ifadesini kullandı.

Meydanı dolduran vatandaşların coşkusuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıklara bunları gömüyor muyuz? Bunların nefesini kesiyor musunuz? Bunlar Batı'dan talimat alıyor. Batı bunlara ne diyecekmiş? 'Aferin.' Size Batı 'Aferin' desin bize Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'm 'Aferin' diyecek. 14 Mayıs'ta bay bay Kemal ve arkadaşlarına 'bay bay' diyor musunuz?" diye konuştu.

“YENİ VE DAHA BÜYÜK BİR ATILIMIN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ”

Cumhuriyetin ilk asrının en parlak 20 yılına imza atmış bir hükûmet olarak Cumhuriyetin yeni asrını Türk Yüzyılı ile karşılamaya hazırlandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını başlangıç kabul ederek, yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz. Muhalefetten tek beklentimiz, azıcık hakkaniyet, azıcık izan, azıcık idraktır. Maalesef ülkenin kazanımlarına düşmanlık etme hastalığı, bunlarda eskiden beri mevcut. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar."

Meydandaki kalabalığa bir kez daha dikkati çeken Erdoğan, "Şu anda Nazilli'yi herhalde bu gece televizyonlardan izlerler. İnanın, Nazilli bu gece onlara en güzel dersi verecek. Ben şu anda Nazilli'den ne bekliyorum biliyor musunuz? Rahmetli Menderes'i kabrinde inanıyorum ki siz çok daha rahat uyumasına vesile olacaksınız, 14 Mayıs'ta vereceğiniz oylarla. Çünkü rahmetli Menderes ve arkadaşlarını idama götürenler bu CHP zihniyetiydi ve yandaşlarıydı. Bunun bedelini, bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Ben buradan, Nazilli'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, yola devam" şeklinde konuştu.

Menderes'in, CHP zihniyetinin yıkım ve haset siyasetini ,"Öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisini dahi kale alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zekâ ve gayretinin mahsulü olan bin bir eserden birisine bile başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan her güzel şeyden birisini benimsemek faziletini gösterdiler mi? Aksine, her muvaffakiyeti bir felaket, her güzel ve muhteşem eseri bir zarar diye göstermek için senelerdir nasıl çırpındıklarını milletçe bilmiyor muyuz?" sözleriyle anlattığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Rahmetli Menderes'in bunları söylemesinin üzerinden 70 yıl geçti. Bir arpa boyu yol alamayanlardan ülkenin ve milletin hayrına bir söz, bir iş beklemenin beyhudeliği ortada değil mi? Bizi asıl üzen, yerli ve millî hassasiyet taşıdıklarını ümit ettiğimiz kimilerinin de tek parti faşizminin değişmeyen bu kör husumet seline kapılmalarıdır. Milletimiz, hayranı olduğumuz o engin ferasetiyle herkese kulak verir, herkesi dinler, herkesi tartar, vakti saati geldiğinde de kendisi ve evlatları için en hayırlısı neyse o tavrı gösterir. İşte 14 Mayıs, o tavrın gösterileceği gün olacak. Terör örgütlerine gerekeni yaptık mı? Gelin şimdi terör örgütleriyle kol kola gezen bu altılı, masa altındakiyle yedililere 14 Mayıs'ta unutamayacakları bir dersi verelim. 14 Mayıs, inşallah Türkiye'nin yeniden uyanışına, dirilişine vesile olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114