banner47
banner128

Erodğan, “Kültür her ülkenin en önemli zenginliğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Prensesi Akiko ile bir araya geldi

banner116

Erodğan, “Kültür her ülkenin en önemli zenginliğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Prensesi Akiko ile bir araya geldi

haberiumturk
haberiumturk
30 Haziran 2019 Pazar 07:30
Erodğan, “Kültür her ülkenin en önemli zenginliğidir"

G-20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı Osaka şehrindeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra karayoluyla Kyoto şehrine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi'nde, "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği" temalı sergiyi ziyaret etti.

Müzeye gelişinde Altes Prenses Akiko tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Eşi Emine Erdoğan ve Altes Prenses Akiko ile sergiyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergideki eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerinin ardından gazetecilere sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNİ ÖNE ÇIKARANLAR HALKLARIN BÜTÜNLEŞMESİNE DE ÇOK CİDDİ FIRSAT HAZIRLARLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Japonya’da "Türk Kültür Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla bu ülkedeki Türk kültürünü yansıtan sergiler açıldığını belirterek, serginin daha önce Tokyo’da açıldığını ve büyük ilgi gördüğünü anlattı.

Serginin Tokyo’nın ardından Kyoto’da da yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erodğan, “Kültür her ülkenin en önemli zenginliğidir ve kültürel zenginliğini öne çıkaranlar halkların bütünleşmesine de çok ciddi fırsat hazırlarlar diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, eserlerin farklı ülkelerde sergilenmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedefleri arasında bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergideki “lale” temasının hatırlatılması üzerine, "Türkiye ve Japonya arasında lale adeta bir ortak motiftir, ondan dolayı arkadaşlarımız da laleyi öne çıkardılar ve bu şekilde de lale bezeli bütün eserler burada ortaya çıkmış vaziyette onların sunumu çok daha geniş bir şekilde yapılıyor” diye konuştu.

Prenses Akiko da Tokyo sergisinden sonra Kyoto'da böyle bir serginin düzenleniyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Önümüzdeki sene Türk-Japon ilişkilerinin 130. yılını kutlayacağız. Bu vesile ile her iki halkın birbirini daha iyi tanımasını ve ilişkilerinin daha da pekişmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, JAPONYA PRENSESİ AKİKO İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altes Prenses Akiko Mikasa ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya’nın Kyoto şehrinde "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği" temalı sergiyi ziyaretinin ardından, Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi'nde Prenses Akiko ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı görüşmede, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

Son Güncelleme: 01.07.2019 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114