banner47
banner128

Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir

Başkan Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

banner116

Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir

Başkan Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

haberiumturk
haberiumturk
31 Mart 2019 Pazar 22:37
Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Mahallî İdareler Seçimleri’ni değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahallî İdareler Seçimleri’ni değerlendirdiği basın toplantısında, “Türkiye, seçimleri demokratik olgunluk içinde tamamladı ve milletimiz bir kez daha iradesini oldukça yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıttı” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARI; ÜLKEYE, MİLLETE, ŞEHİRLERE, MAHALLELERE VE KÖYLERE HAYIRLI OLSUN”

Türkiye’nin seçimleri demokratik olgunluk içinde tamamladığını ve milletin bir kez daha iradesini oldukça yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının ülkeye, millete, şehirlere mahallelere ve köylere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şehirleri yönetme sorumluluğunu üstlenecek olan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarını, belediye ve il genel meclis üyelerini, mahalle ve köy muhtarlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Ankara’ya giderek AK Parti Genel Merkezi’nde bir konuşma yaparak seçim sonuçlarını değerlendireceğini açıkladı.

Bu seçimlerden AK Parti olarak, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana hep olduğu gibi yine açık ara birinci parti olarak çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’ndaki ortakları Milliyetçi Hareket Partisi’yle birlikte ittifaklar bazında da birinci olduklarına dikkat çekti.

“HER KAZANÇ VE HER KAYIP MİLLETİMİZİN TAKDİRİDİR”

AK Parti ve Cumhur İttifakı açısından kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıklarının olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir, bu da tabii demokrasinin bir gereğidir, kabullenilmesi gerekir. Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de bu konuda yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edecek, buna göre hareket tarzımızı da tabii ki belirleyeceğiz” diye konuştu.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki seçim sonuçlarını çok önemli gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Seçim kampanyamız boyunca birilerinin Kürt vatandaşlarımızın oylarını ipotek altına alma, iradelerine pranga vurma çabalarına hep dikkat çekmiştik. Zira dolaştığım Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaptığım mitinglerde bunlara çok açık, net vurgu yapmıştım. Bu sonuçlar Kürt kardeşlerimizin iradelerini ne terör örgütüne, ne de terör örgütünü arkalarına alarak ortaya çıkanlara teslim etmeyeceğini göstermiştir.”

“MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ VE BERABERLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞANLAR BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRADI”

Diğer şehirlerde de arkasında hangi pazarlıkların olduğu bilinmeyen ittifaklarla milletin yönlendirilmeye çalışıldığını ve genel hatları itibariyle sonuçların bu çabaların amacına ulaşamadığına işaret ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beka meselesi konusunda verdiği mesajın millet tarafından da gayet iyi algılandığını gördüğünü dile getirdi.

“Milletimizin birliğini, beraberliğini bozarak ülkemize diz çöktürmeye çalışanlar bir kez daha hüsrana uğramıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu onurlu duruşları sebebiyle 81 ildeki her bir vatandaşa teşekkürlerini ifade etti.

Türkiye’de bundan sonraki seçimlerin 2023 yılının Haziran ayında olacağına işaret ederek, önlerinde 4,5 yıla yakın kesintisiz bir icraat döneminin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye, siyasete, savunma sanayiine, üretime odaklanacaklarını ve adımlarını buna göre atacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığında yürütme görevinde kendisinin, Meclis’te yasama vazifesinde milletvekillerinin, iş birliği içinde Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gece-gündüz çalışacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süreleri boyunca Türkiye’yi yönetmeyi sürdüreceklerini belirtti.

“GÜÇLÜ EKONOMİ PROGRAMINI DİKKATLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gündemimizde çok önemli bir reform programı var. Türkiye olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden kendi hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceğiz. Artık bizim için ekonomide reformların hayata geçirileceği büyük ve güçlü Türkiye hedefine tavizsiz bir şekilde odaklanacağımız uzun bir dönem var. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkların ülkemizde oluşturduğu tehditleri, hem diplomasi kanallarını, hem askerî gücümüzü kullanarak ortadan kaldırmayı sürdüreceğiz. Özellikle terör örgütlerine nefes aldırmadan ülkemizi ve bölgemizi bir huzur adası hâline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Küresel ve bölgesel düzeyde büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemde ülkemizin 2023 hedeflerine doğru adım-adım ilerlemesi için gece-gündüz çalışacağız.”

“MİLLETİMİZE DÖKECEĞİMİZ ÇOK ALIN TERİMİZ VAR”

Seçim sonuçlarının ülkeye ve şehirlere hayırlı olması temennisini yineleyerek, Cumhur İttifakı olarak çıktıkları yolda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yanında tabii ki partimin bütün ilgili birimlerinde genel merkez, il, ilçe, belde, bütün teşkilatlarımızda çalışan ve şu ana kadar ve bu gece de tabii sabaha kadar bu çalışmaları yürüten yol arkadaşlarıma şahsım, partim ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Tabii daha yürüyecek çok yolumuz var. Bu millete dökeceğimiz çok alın terimiz var. Bu millet için, bu vatan için biz feda-i can etmek üzere bu yola koyulduk. Ve ben ekranları başında bizi izleyen tüm milletime kalbi şükranlarımı özellikle arz ediyorum ve geceniz mübarek olsun diyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114