banner47
banner128

MSÜ Kara Harp Okulu'nda mezuniyet töreni!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.

banner116

MSÜ Kara Harp Okulu'nda mezuniyet töreni!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.

haberiumturk
haberiumturk
30 Ağustos 2021 Pazartesi 17:42
MSÜ Kara Harp Okulu'nda mezuniyet töreni!

“Artık çok daha güçlü, kabiliyetli ve donanımlı bir askerî eğitim-öğretim sistemine sahibiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaferler ayının son halkası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ Kara Harp Okulu diploma töreninde yaptığı konuşmada, “Millî Savunma Üniversitemizin faaliyete geçtiğinde birinci sınıfta eğitime başlayan öğrencilerimiz, hamdolsun, işte bugün mezun oldu. Biz bu reformu yaptığımızda birileri ‘Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz’ diyerek tezvirat peşinde koşuyordu. Bugün görüyoruz ki bırakınız Türk ordusunun damarlarının kesilmesini, artık çok daha güçlü, çok daha kabiliyetli, çok daha donanımlı bir askerî eğitim-öğretim sistemine sahibiz” dedi.

“30 AĞUSTOS ZAFERİ, MİLLÎ MÜCADELENİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin, en zor şartlarda dahi istiklaline ve istikbaline sahip çıkışının sembolü olan 30 Ağustos Zaferi, millî mücadelenin dönüm noktasıdır. Bin yıllık vatanımız Anadolu’ya mührümüzü tekrar vurduğumuz bu zaferi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırarak, coğrafyamızdaki üçüncü devletimize de sahip olduk. Ordularımızın başkomutanı, millî mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu zaferde emeği, katkısı olan herkesi rahmetle, şükranla yâd ediyorum” dedi.

Malazgirt’ten beri bu toprakların vatanımız olarak kalması için canlarını ortaya koyan tüm şehitlere, gazilere ve kahramanlara Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri, Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızda en güzel şekilde ifade ettiği bu büyük mücadelenin günümüzdeki temsilcilerinin saflarına katılacak olan yeni kahraman adayları olarak görüyorum. Evet, bugün Kara Harp Okulumuzdaki eğitimlerini tamamlayarak mezun olan Türk ve misafir öğrencilerimizin her birini tebrik ediyorum. Teğmen rütbesiyle sınıf okullarında eğitimlerine devam edecek subaylarımız ile ülkelerine dönerek kendi ordularında görev alacak öğrencilerimize, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Millî Savunma Üniversitemizin tüm mensuplarına, böyle pırıl pırıl subaylar yetiştirerek ordumuzun gücüne güç kattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 5 yıl önce, tarihinin en alçak, en hain darbe girişimine şahit olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ordumuzun içindeki bir grup FETÖ ihanet çetesi mensubunun başlattığı 15 Temmuz darbe girişimini, milletimizle beraber günün ilk ışıklarıyla birlikte kati şekilde başarısızlığa uğrattık. Bu şanlı mücadelede, 183 vatandaşımız ve 63 polisimizle birlikte 5 askerimizi de şehit verdik. Aynı şekilde, FETÖ’cülere karşı çarpışan 43 askerimiz de gazilikle şereflendi. Darbe girişiminin ardından, FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ordumuzla ilişiğini kestik. Darbe girişimine bilfiil katılan veya örgütle iltisaklı 4 bin 723 ordu mensubu halen cezaevinde bulunmaktadır.”

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZDE, EĞİTİM KURUMLARINI DA İÇEREN KAPSAMLI BİR REFORM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Darbe girişimin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, eğitim kurumlarını da içeren kapsamlı bir reform gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe zihniyetinin kirlettiği askerî okulların tamamını kapattık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu personeli yetiştiren harp okullarını, yüksekokulları, enstitüleri Milli Savunma Üniversitemizin bünyesinde tekrar kurduk. Askerî eğitimi üniversitemizde tek çatı altında toplayarak, kurumsal bütünlüğü sağladık” dedi.

Millî Savunma Üniversitesi faaliyete geçtiğinde birinci sınıfta eğitime başlayan öğrencilerin, bugün mezun olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu reformu yaptığımızda birileri ‘Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz’ diyerek tezvirat peşinde koşuyordu. Bugün görüyoruz ki, bırakınız Türk ordusunun damarlarının kesilmesini, artık çok daha güçlü, çok daha kabiliyetli, çok daha donanımlı bir askerî eğitim-öğretim sistemine sahibiz. Müfredatından araç-gerecine kadar her alanda, çağın ihtiyaçlarına göre askerî personel yetiştiren bir eğitim-öğretim kurumumuz var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114