banner47
banner128

Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı

Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı‘na telefonla katıldı

banner116

Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı

Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı‘na telefonla katıldı

haberiumturk
haberiumturk
25 Haziran 2020 Perşembe 13:40
Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı’na telefonla bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak toplantıya ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib bölgesinde, özellikle Suriye’nin kuzey batısında yapılmakta olan konutlarla ilgili verilen mücadeleden dolayı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini tebrik etti.

“Dünyanın çok değişik yerlerinde nerede bir garip gureba, fakir fukara varsa nerede bir mazlum, ezilen varsa bunların yanında her zaman inanıyorum ki bu millet yer aldı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “İnşallah bundan sonra da yine aynı şekilde yer almaya devam edecektir. Şu anda komşumuz sınır boylarında bu verdiğimiz mücadele de çok çok büyük önem arz ediyor. İnşallah bu konutları süratle şu yaz mevsimi içerisinde şöyle hedefimizi gerçekleştirir, ondan sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek, inşallah kış mevsimine hiç olmazsa buralarda girme şansını yakalarlar, imkânını yakalarlar. Belki ondan sonra bu 50 bin konut hedefinin de üzerine çıkar, orada bunları daha da artırırız. Şu an tabii Süleyman Beyin 20 konut sözü var, biz de şimdilik ilk hedefte inşallah 50 konut da biz söz vermiş olalım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede 50 konut yapımına katkıda bulunacağını yineleyerek, “Rabbim bu kardeşlerimizi çektikleri bu çilelerden bir an önce kurtarmaya bizleri vesile kılsın” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114