banner47
banner128

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimse engel olamaz

Erdoğan, İstanbul’da Büyük Üsküdar İftarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

banner116

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimse engel olamaz

Erdoğan, İstanbul’da Büyük Üsküdar İftarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

haberiumturk
haberiumturk
31 Mayıs 2019 Cuma 22:38
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimse engel olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Büyük Üsküdar İftarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Büyük Üsküdar İftarı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin önünde hem çok büyük zorluklar hem de çok büyük fırsatlar var. Bu zorlukları fırsata dönüştürmek milletimizin elinde. Millet olarak birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten taviz vermezsek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimse engel olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’dan ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında bu gece semaya açılan ellerin boş çevrilmeyeceğine inanıyorum. En makbul dua, Müslümanın Müslümana yaptığı duadır” diyerek, tüm Müslümanların dualarının kabul olmasını diledi.

“TÜRKİYE SON ALTI YILDA ÜST ÜSTE BİRÇOK HADİSE YAŞADI”

“Rabbim ülkemizin diz çökmesini bekleyenlere, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat tanımasın” diye dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı boyunca katıldığı programlarda Türkiye meselelerini enine boyuna değerlendirme imkânı elde ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin son altı yılda üst üste birçok hadise yaşadığını, iktidarlarının ilk döneminde vesayete, FETÖ’nün 17-25 Aralık’ta emniyet-yargı darbe girişimine, 15 Temmuz’da ise kanlı darbe teşebbüsüne milletçe karşı durduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte 81 vilayetiyle ülkemizin tamamından çok büyük destek aldık. Ama İstanbul bu mücadelenin her zaman lokomotifliğini yaptı. Daha önce farklı yerlerde, son dönemde ise Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlediğimiz her miting, ülkemizin ve milletimizin düşmanlarına karşı İstanbul’un adeta bir meydan okuyuşuydu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Yenikapı Meydanı’nda Enderun teravih namazını kılacaklarını bildirerek, hedeflerinin 13 bin kişiyle bir Enderun teravih kılmak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bedir’de 313 biliyorsunuz mücahit vardı. Şimdi hep birlikte bu 313’ün yanına üç sıfırı da koyarak 313 binle inşallah Yenikapı Meydanı’nda Enderun teravihini Diyanet Vakfı’nın organizasyonunda orada yaşayacağız” diye konuştu.

“AMACIMIZ, MİLLÎ İRADENİN KAYITLARA DOĞRU ŞEKİLDE GEÇMESİNİ SAĞLAMAK”

İstanbul’a duyduğu aşkı, sevgiyi ve muhabbeti anlatacak kelime bulmakta zorlandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır ikamet ettiği Üsküdar’ın kalbinde ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

İstanbul’un 39 ilçesinden 25’inde Cumhur İttifakı’nın 31 Mart seçimlerinde galip geldiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ise sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştıklarını, oyların çalındığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim bu süreçteki tek amacımız, millî iradenin sandıktaki tecellisinin kayıtlara en doğru, en sağlıklı şekilde geçmesini sağlamak olmuştur. Şayet bizim teker teker ortaya çıkardığımız, Yüksek Seçim Kurulu’nun da hukuki olarak teyit ettiği sorunlar, sıkıntılar, hukuksuzluklar, yolsuzluklar olmasaydı bugün bunları konuşmayacaktık” ifadesini kullandı.

“HUKUKA VE VİCDANLARA UYGUN YAPILAN HER SEÇİM SONUCUNUN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin kendilerini sandığın namusuna sahip çıktıkları için eleştirmeye hakkı olmadığının altını çizerek, “Hele hele Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret etmenin, onları çete diyerek hedef göstermenin hiçbir haklı gerekçesi olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

“Ne zamandan beri hukuk içerisinde hak aramak veya oradaki insanlara çete ifadesini yakıştırmak moda oldu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asıl eleştirilmesi gerekenler, sandığa, dolayısıyla demokrasiye gölge düşüren uygulamaları yapanlar ve bunları savunanlardır. 23 Haziran’da tüm bu eksikliklerden, kanunsuzluklardan, yolsuzluklardan arındırılmış yeni bir seçimle İstanbul inşallah Büyükşehir Belediyesi başkanına kavuşacaktır. Seçimin kimin kazandığı elbette mühimdir, ancak çok daha önemli olan nasıl kazandığıdır. Hukuka ve vicdanlara uygun şekilde yapılan her seçim sonucunun milletimizin de, bizim de başımızın üzerinde yeri vardır. Şimdi sizlerden 23 Haziran’da sandığa ve sandık sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koydukları iradeye teslim olmak demektir. Üsküdarlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İstanbul halkının kendi iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyorum.”

“TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE HEM ÇOK BÜYÜK ZORLUKLAR HEM DE ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önünde hem çok büyük zorluklar hem de çok büyük fırsatlar bulunduğunu, bu zorlukları fırsatlara dönüştürmenin milletin elinde olduğunu belirterek, şayet millet olarak birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten taviz verilmezse Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimsenin engel olamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın tecrübelerini anlatarak, “Bu tür bir birikime sahip olan belediye başkan adayı ile İstanbul’umuzu farklı bir yere taşımak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de bir kesimin hâlâ Türkiye üzerine oynanan büyük oyunu görmekte zorlandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye, Irak, Libya, Kıbrıs meselelerini sadece bu ülkelerin meselesi sananlar dünyaya gözlerini kapatanlardır. Ekonomide yaşadığımız sıkıntıları sadece kendi dinamiklerimizin ürünü zannedenler oynanan büyük oyundan bihaber olanlardır. Millî güvenliğimizi güçlendirmek için attığımız adımlara gösterilen tepkileri sıradan refleksler olarak görenler ülkemize yönelik tehditleri kavrayamayanlardır” değerlendirmesinde bulundu.

“HER ALANDA SON BİR ASRIN EN KRİTİK MÜCADELELERİNİ VERMEKTEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzlerce teröristin etkisiz hâle getirildiği Pençe Harekâtı’yla Türk askerinin hangi konumda olduğunun ortaya konulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye her alanda son bir asrının en kritik mücadelelerini vermektedir. Son dönemdeki her seçim gibi İstanbul seçimleri de bu mücadelenin bir parçasıdır. Eğer bu seçimlerin sonuçlarını dışarıda birileri İstanbul halkından dahi yakından takip ediyor, saf tutuyor, sevinç çığlıkları veya üzüntü beyanları sarf ediyorsa ortada başka bir oyun var demektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların 23 Haziran seçiminde en doğru tercihi yapacağına olan inancını dile getirerek, “31 Mart’ta Batı, Avrupa’nın değişik ülkelerinin kazandı zannettikleri isim için nasıl eğlendiklerini gördünüz değil mi? Bu işin arkasında nelerin olduğunu hâlâ anlamadık mı? Nelerin döndüğünü anlamadık mı? İstanbul halkının karşısına çok büyük imaj kampanyalarıyla hoşgörü, diyalog, çağdaşlık abidesi olarak çıkartılan kişilerin suratındaki makyaj döküldükçe gerçek yüzleri ortaya çıkmaya başladı. Hayatında hiçbir başarı hikâyesi olmayan, eserleriyle değil sadece hoyratlık, hakaret, tehdit, tahammülsüzlük, bütün bunlarla gündeme gelen bir kişiye benim vatandaşımın İstanbul’u emanet etmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114