banner47
banner128

Kadınlar sadece çalışan değil, girişimci de olmalı

Girişimci Kadın Merkezi (GİKAMER) Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Kadınlar sadece çalışan değil, girişimci de olmalı

Girişimci Kadın Merkezi (GİKAMER) Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

haberiumturk
haberiumturk
22 Şubat 2020 Cumartesi 13:15
Kadınlar sadece çalışan değil, girişimci de olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Galatasaray Üniversitesi iş birliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteğiyle kurulan Girişimci Kadın Merkezi (GİKAMER) Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Emine Erdoğan, Girişimci Kadın Merkezi Projesi Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Kadınların özgün potansiyellerini ortaya koyabilmeleri, birçok sosyal faydayı beraberinde getirir. Kadınların fıtratlarına ait eşsiz zenginliği yaşama katmaları, toplumsal gelişimimiz için çok önemli. Ayrıca unutmamalıyız ki, kadınlarımızın bilgi, beceri ve donanımının artması daha güçlü aileler demektir” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ KADINLARIN SADECE ÇALIŞAN OLMALARI DEĞİL, GİRİŞİMCİLER HÂLİNE GELMELERİDİR”

Programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin girişimci kadınlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, kadınlara, “Ruhunuzdaki enerji bize de sirayet ediyor. Heyecanınız bize de ilham veriyor” diye seslendi.

Bu ruhu ve heyecanı üretime dönüştürmek için kolları sıvayan TİKAD’ı tebrik eden, Galatasaray Üniversitesini ve projeye destek veren İSTKA’yı kutlayan Emine Erdoğan, GİKAMER’in çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine inandığını ifade etti.

Kadınların girişimcilik ekosistemine katılmasının ekonomik büyümeyi son derece olumlu etkilediğine dikkati çeken Emine Erdoğan, şöyle konuştu: “Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre, kadınların iş gücüne katılım oranındaki yüzde 1’lik artış, küresel gayrisafi hasılayı 80 milyar dolar artırabilir. Tabii bu ekosisteme dâhil olmak kadar, orada tutunmak da bir o kadar önemli. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı, 2004 yılında yüzde 23 iken, 2018 yılında yüzde 34’e yükseldi.”

“KADINLARIN ZİHİN DÜNYASI PARLAK FİKİRLERLE DOLU”

Emine Erdoğan, her ne kadar “kadın girişimciler” diye bir ayrıma gidiliyor olsa da girişimciliğin bir ruh ve bakış açısı meselesi olduğunu, kadınların bugüne kadar bu yönlerini ifade edecek alandan çoğunlukla mahrum kaldıklarını söyledi. Bu nedenle GİKAMER projesinin, kadın girişimciliğini artıracak deneyim aktarımı sürecinin çok önemli olduğuna inandığını aktaran Emine Erdoğan, bununla birlikte GİKAMER’de verilecek eğitimlerin kadın girişimciliğinin artmasında en önemli unsur olan öz güvenin kazanılmasını sağlayacağının altını çizdi.

Kadınların zihin dünyasının muhteşem, parlak fikirlerle dolu olduğunu belirten Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat bu fikirleri ete kemiğe büründürme noktasında yaşanan çekinceler var. İşte o nedenle finansal okuryazarlıktan tutun, ağ kurma ve iletişim eğitimine kadar bir girişimcide olması gereken tüm donanımlar burada kazandırılacak ve kadın girişimcilerimiz kendi kanatlarıyla uçmaya hazır hâle gelecekler.”

Emine Erdoğan, içinde bulunulan çağda, koşar adımlarla yaklaşılan bir dördüncü sanayi devriminin durduğunu, bu teknolojik dönüşümün insanlığın da dönüşümü demek olduğunu anlattı ve bu yüzyılda iletişim alanında yaşanılan değişimlerin hayatın her alanını hem olumlu hem de olumsuz olarak dönüştürdüğüne işaret etti.

“KIZ ÇOCUKLARIMIZI ERKEN YAŞLARDA BİLİMLE TANIŞTIRALIM”

Emine Erdoğan, anne babalara, “Kız çocuklarımızı erken yaşlarda bilimle tanıştıralım. Mühendislik fakültelerimizin daha çok kız öğrenciye ihtiyacı var” çağrısında bulundu.

Kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunlarla ilgili yapılan çalışmalarda, iş ve aile yaşamı çatışması gibi bir başlık çıktığını gördüklerini aktaran Emine Erdoğan, “Ailenin ve iş yaşamının birbirine karşıt iki mecra olarak düşünülüyor olması da ayrı bir sorun. Hâlbuki kadınların özgün potansiyellerini ortaya koyabilmeleri, birçok sosyal faydayı beraberinde getirir. Kadınların fıtratlarına ait eşsiz zenginliği yaşama katmaları, toplumsal gelişimimiz için çok önemli. Ayrıca unutmamalıyız ki, kadınlarımızın bilgi, beceri ve donanımının artması daha güçlü aileler demektir” dedi.

Emine Erdoğan, şunları kaydetti: “Devletimiz iş hayatındaki kadınların özel hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıyor. Çocuk sahibi kadınlarımız için doğum ve süt izni düzenlemeleri, kreş imkânları ile bu dengenin sağlanması için çalışıyor.”

Emine Erdoğan, Türk kadınlarının çok özel bir ruha ve yeteneğe sahip olduğuna inandığını dile getirerek, kadınların tarih boyunca manevi gücünü ve aklının geniş sınırlarını birçok kez ispat ettiğini vurguladı. Kadınların teknolojinin her bir kolunda kısa zamanda büyük işler yapacağını belirten Emine Erdoğan, kadın girişimcilerin bu konuda yol açacağını, ardından da nice genç kızın yürüyeceğini sözlerine ekledi.

Emine Erdoğan, konuşmasının ardından GİKAMER eğitimlerine katılan 10 başarılı girişimci kadına sertifikalarını takdim etti. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Emine Erdoğan’a hediye verdi.

Programın sonunda Emine Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TİKAD üyeleriyle aile fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 23.02.2020 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114