banner47
banner128

Bedelli Askerlikte 4.celp ve sevk tarihleri açıklandı!

E-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerleri sorgulanabilecek.

banner116

Bedelli Askerlikte 4.celp ve sevk tarihleri açıklandı!

E-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerleri sorgulanabilecek.

haberiumturk
haberiumturk
19 Kasım 2018 Pazartesi 21:00
Bedelli Askerlikte  4.celp ve sevk tarihleri açıklandı!

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Bedelli askerliğe ilişkin 4. celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. E-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerleri sorgulanabilecek.

CELP SEVK TARİHİNİ TIKLA ÖĞREN...

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

CELP DÖNEMİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Askerlik çağına gelmiş, erkek çocuklarının nüfusa bağlı oldukları il ya da ilçedeki askerlik şubeleri tarafından askere alınacakları dönemi ya da zamanı gösteren çizelgelere "Celp dönemi" denir.

SİLAH VE RÜTBE EĞİTİMİ VERİLECEK

Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin de askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

Süper Lig'de 3 büyüklerden 14 isim askere gidiyor!

Bedelli askerlik celplerinin açıklanmasının ardından askerlik hizmetini gerçekleştirecek futbolcuların görev yeri ve tarihleri belli oldu.

21 gün bedelli askerlik yapacak olan futbolcular askerlik görevini Burdur'da gerçekleştirecek. Futbolcular Mayıs ayında sona erecek Süper Lig sezonunun ardından Haziran ayında askerlik yapacaklar.

Süper Lig'de forma giyen ve Haziran ayında askerlik görevini gerçekleştirecek bazı futbolcular şu şekilde:

İsmail Köybaşı, (Fenerbahçe)

Hasan Ali Kaldırım, (Fenerbahçe)

Şener Özbayraklı, (Fenerbahçe)

Alper Potuk, (Fenerbahçe)

Tolga Ciğerci, (Fenerbahçe)

Necip Uysal, (Beşiktaş)

Caner Erkin,(Beşiktaş)

Oğuzhan Özyakup, (Beşiktaş)

Gökhan Töre,(Beşiktaş)

Mustafa Pektemek, (Beşiktaş)

Tolgay Arslan, (Beşiktaş)

Tarık Çamdal, (Galatasaray)

Serdar Aziz, (Galatasaray)

Muğdat Çelik, (Galatasaray)

Son Güncelleme: 19.11.2018 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114