banner47
banner128

Türk Kızılayı, alarm durumuna geçti

Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nde araçlara yüklü olarak temel afet malzemeleri de hazır bekletiliyor.

banner116

Türk Kızılayı, alarm durumuna geçti

Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nde araçlara yüklü olarak temel afet malzemeleri de hazır bekletiliyor.

08 Ocak 2013 Salı 17:44
 Türk Kızılayı, alarm durumuna geçti

 Haberiumturk haber sitesi/08.01.2013

Saroz Körfezi açıklarında meydana gelen İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedilen 6.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından alarm durumuna geçen Türk Kızılayı, Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde (AFOM) kriz masası kurdu.

Ayrıca bölge afet merkezlerinde de hazırlıklar başladı. 

İstanbul’da bulunan Marmara Afet Operasyon Merkezi, Kırklareli’ndeki Büyükkarıştıran Yerel Afet Merkezi, İzmir’deki Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Düzce’de bulunan Batı Karadeniz Bölge Yönetim Afet Merkezi’nde deprem hazırlıkları üst düzeye çıkarıldı.

Bölgeye yakın olan afet merkezlerinin yanı sıra şube müdürlüklerini de alarm durumuna geçiren; İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Muğla, Manisa, Keşan, Ezine, İpsala, Gökçeada, Bozcaada, Fethiye, Çiğli, Çeşme, Foça, Dikili, Marmaris şube başkanlıkları ve yerel yönetimlerden herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bilgisi alan Türk Kızılayı, gelişmeleri yakından takip ediyor.

Tedbir amaçlı Batı Karadeniz (Düzce), Marmara (İstanbul) ve Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nde araçlara yüklü olarak temel afet malzemeleri de hazır bekletiliyor.

"Depremin artçı sarsıntıları olabilir, paniğe kapılmayın"

Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu. 

Prof. Dr. Levent Gülen, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğündeki depremin aktif fay üzerinde meydana geldiğini söyledi.

Depremin geniş bir alanda hissedildiğini kaydeden Gülen, "Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ'da hissedildi.

Bundan önceki depremlerden bildiğimiz üzere artçı sarsıntıları olacaktır.

Halkımızın paniğe kapılmaması gerekiyor.

Ege Denizi'nde zaman zaman bu büyüklükte depremler oluyor. Gayet doğal. Zaten bilinen deprem zonu üzerinde Ege Bölgesi." dedi.

Gülen, depremin başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

"6.2 çok büyük bir deprem değil. Başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini söylemek zor.

Tetiklemeyi daha büyük depremlerde bahsediyoruz."

Kuzey Ege’deki depremden sonra beş artçı sarsıntısı oldu

Ege Denizi’nde 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından beş artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün kayıtlarına göre ilk deprem saat 16.16’da, 8,4 kilometre derinlikte oldu.

Geniş bir alanda hissedilen depremin ardından saat 16.28’de 3,3, 16.32’de 3,7, 16.34’te 3,4, 16.37’de 3,1 ve 16.56’da 3,7 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar meydana geldi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114