banner47
banner128

Bir garip rüşvet olayı!

Kamu İhale Kurumu'nun (KİH) bir üyesi ile iki raportörünün adının da karıştığı yolsuzluk soruşturmasında ilginç bağlantılar ortaya çıktı.

banner116

Bir garip rüşvet olayı!

Kamu İhale Kurumu'nun (KİH) bir üyesi ile iki raportörünün adının da karıştığı yolsuzluk soruşturmasında ilginç bağlantılar ortaya çıktı.

15 Şubat 2012 Çarşamba 13:53
Bir garip rüşvet olayı!
 Haberiumturk haber sitesi /15.02.2012

Teknik takip ve gizli izleme destekli operasyonda ihale çetesinin KİH'e yaptıkları itirazlarda kendi lehlerine rapor yazması karşılığında raportör Osman T.'nin oğlunun düğün masraflarını karşıladığı anlaşıldı.



İSMAİL TÜRÜT'LÜ DÜĞÜN



Raportörün oğluna Ankara'da yapılan görkemli düğünde ünlü türkücü İsmail Türüt'te sahne aldı. Türüt'ün masraflarını da firma sahipleri karşıladı. Gözaltındaki bir raportöre ise 5 bin liralık rüşvetin kargo ile yollandığı ortaya çıktı. Kurul üyesi Ali K. ile raportörler Şenol V. ve Osman T.'ye üzerlerinde adları yazılı olan ve değeri 2 bin liralık saatler hediye olarak verildi.



Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri 12 ay süren planlı çalışmadan sonra ihalere fesat karıştıran suç örgütüne 6 il'de eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 3'ü KİH çalışanı, 20'si firma sahibi 23 kişiyi gözaltına almıştı.



Soruşturmada 20 işadamıyla birlikte Kamu İhale Kurumu'nun üyesi ve Kurul Başkan Yardımcısı olan Ali K. ile raportörler Şenol V. Ve Osman T.'de emniyete götürülerek sorguya alındı. Polis, Ali K. ve iki raportör ile firma sahiplerine telefon dinleme kayıtlarını dinletti. Zanlılara gizli izleme görüntüleri seyrettirilerek, savunmaları alındı.



KULÜP 2. BAŞKANI FİRAR ETTİ



Operasyonda en çok ismi geçen Fermak İnşaat firmasının sahibi Ferit R. gözaltına alınacağını öğrenince firar etti. Kasımpaşaspor 2. Başkanlığını da yapan Ferit R.'nin Kadıköy'deki villasından kaçtığı ortaya çıktı. ı ve Fermak İnşaat firmasının sahibi olan Ferit R.'nin Kadıköy'deki villasından kaçtığı ortaya çıktı. Polis, şimdi her yerde firar eden işadamını arıyor. Suç örgütü yöneticisi olmakla suçlanan Ferit R.'nin 20'ye yakın ihalenin kendi lehine sonuçlanması için KİH üyesi Ali K. ve iki raportörle temas kurduğu iddialar arasında.



YEMEKLİ TOPLANTIDA İHALE PAZARLIĞI



Mobilbahis 20px; ">Soruşturma dosyasındaki ayrıntılara göre, KİH üyesi Ali K. kurul kararlarının menfaat ilişkisi kurduğu şirketlerin lehine sonuçlanması için gözaltındaki iki raportörü görevlendirdi. Ali K. KİH kanununda yasaklandığı halde kuruma ihalelerin iptali için itirazda bulunan firma patronları ile yemekli toplantılarda bir araya geldi. Polis, yemek organizasyonlarındaki ihale pazarlıklarını gizli kamera ile saniye saniye kayda aldı.. Rüşvet pazarlığı yapıldığı öne sürülen yemeklere Osman T. ve Şenol V. adlı raportörlerin de katıldığı öne sürüldü.



Görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almakla suçlanan Ali K. gözaltına alındıktan sonra emniyette fenalaştı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ali K.'nin kardeşine ait şirketin hesapları da incelenmeye başlandı. Ali K.'nın kardeşine ait şirketin banka hesaplarında 100 milyon TL'lik para hareketi olduğu öne sürüldü.



ANNESİNİN ÜZERİNDE 1,5 MİLYON LİRA ÇIKTI



Gözaltındaki rapörtürlerden Şenol V.'nin annesinin üzerine kayıtlı banka hesaplarında 1,5 milyon lira olduğu öne sürüldü. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Ali K.'nin kurul üyesi olduktan sonra KİH'e yapılan tüm ihale iptaline ilişkin itiraz dosyalarını istedi. Savcılık, KİH'ten gelecek iptal başvurularının olduğu ihale dosyalarını oluşturacağı bilirkişi ekibine inceleteceği öğrenildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114