banner47
banner128

Harmuş olayı için savcı izin istedi

Adana Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Harmuş'un karçırılmasına karışan MİÇ'çilere soruşturma izni istedi.

banner116

Harmuş olayı için savcı izin istedi

Adana Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Harmuş'un karçırılmasına karışan MİÇ'çilere soruşturma izni istedi.

05 Mart 2012 Pazartesi 08:15
Harmuş olayı için savcı izin istedi

Haberiumturk haber sitesi/05.03.2012

Suriyeli Albay Harmuş'un kaçırılmasına ilişkin soruşturmada önemli gelişme. 4 MİT'çinin olaya karıştığı iddiası üzerine Özel Yetkili Adana Başsavcı Vekilliği yeni yasayı uyguladı. MİT'çileri soruşturmak için Başbakan'dan izin istedi.

Yaşanan ifade krizi sonrası MİT mensuplarının soruşturulmasına ilişkin yasadaki değişiklik, Özel Yetkili Adana Başsavcı Vekilliği tarafından uygulandı.
Süreç, emrindeki 120 polis ve askerin öldürülmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu'nu kurup Türkiye'ye sığınan Albay Hüseyin Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'un Altınözü kampından kaçırılarak Suriye ordusuna teslim edilmesine ilişkin Özel Yetkili Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü soruşturmayla başladı. Harmuş'un kaçırılması olayında 4 MİT'çinin karıştığının belirlenmesi üzerine Başsavcı Vekilliği yeni yasayı işletti. MİT mensupları hakkında açılacak soruşturmalar Başbakan'ın iznine bağlandığı için MİT'çiler hakkında doğrudan soruşturma açamadı. Başbakanlığa resmi bir yazı göndererek dört MİT'çi hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan soruşturma izni istedi.
4 MİT'çi arasında bölge müdürü ve bölge başkanı düzeyinde isimler olduğu öğrenildi. Bu isimler, Başbakan Erdoğan izin verirse soruşturulabilecek.

ADIM ADIM HARMUŞ SORUŞTURMASI

ALBAY Harmuş olayında süreç adım adım şöyle gelişti...

- Albay Hüseyin Harmuş 29 Ağustos 2011 günü Hatay Altınözü kampından MİT'e ait araçla alınarak Samandağı Çevlik sahiline götürüldü. Aynı anda cep telefonu Gaziantep'e gönderilerek buradan sinyal vermesi sağlandı.

- Harmuş'un Suriye'ye teslim edildiği ortaya çıktı.

- Olay sonrası MİT Hatay Bölge Müdürlüğü'nde tercüman olarak çalışan Ö.S. ile M.A., S.A.K., Y.N. ve M.N., Harmuş'u kaçırarak Suriye ordusuna teslim ettikleri gerekçesiyle 10 Şubat'ta gözaltına alınıp tutuklandı. MİT, Ö.S.'nin operasyondan beş gün önce kurumla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

- Ö.S.'nin görevli olduğu MİT Hatay Bölge Müdürlüğü'nün, kaçırılmasından önce Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne gizli yazı göndererek Harmuş'un Gaziantep'e kaçmaya hazırlandığını ihbar ettiği ve güzergahı bildirdiği anlaşıldı.

- Özel yetkili Adana Başsavcı Vekilliği, elde ettiği bulgular ve Ö.S.'nin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdi. Başsavcı Vekilliği, Harmuş'un kaçırılmasına dört MİT görevlisinin daha adının karıştığını iddia edildi.

Akşam

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114