banner47
banner128

Harp Okulları'nda tazminat indirimi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Harp Okulları'ndan ayrılan ya da atılanlara tazminat indirimi için Meclis harekete geçti.

banner116

Harp Okulları'nda tazminat indirimi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Harp Okulları'ndan ayrılan ya da atılanlara tazminat indirimi için Meclis harekete geçti.

07 Mart 2012 Çarşamba 09:35
Harp Okulları'nda tazminat indirimi

Haberiumturk haber sitesi/07.03.2012

Meclis Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon, harp okullarından atılan ya da mobbing gördükleri iddiasıyla ayrılmak zorunda kaldığını iddia eden öğrencilerin ve ailelerinin tazminat şikayetlerini çözmek üzere yasa teklifi hazırladı.

Yasa teklifine göre, tazminat tümüyle kaldırılmıyor ancak başta SSK'ya ödenen sigorta primi ve ilaç giderleri olmak üzere çeşitli kalemlerin tazminat kapsamı dışında tutulması öngörülüyor. Öğrencilerin belirlenen tazminat ödemelerine, harp okullarından ayrıldıktan 2 yıl sonra başlamaları da planlanıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili ve alt komisyon Başkanı İsmail Aydın, öğrencilerin kendilerine "mobbing" uygulandığı ve okuldan ayrılmak zorunda kaldıkları iddialarını ciddiye aldıklarını, ayrıca okuldan ayrılırken ödenen tazminatları da 'astronomik' bulduklarını söyledi. Aydın, Milli Savunma Bakanlığı'na da tazminatların indirilmesi için öneride bulunacaklarını ifade etti. Aydın, askeri okulların şeffaf hale getirilmesi gerektiğini de vurgulayarak "Harp okulları Milli Eğitim Bakanlığı'na, harp akademileri de YÖK'e bağlanmalıdır" diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114