banner47
banner128

1453 dünyada konuşuluyor

Fransa'nın en prestijli gazetelerinden Le Figaro'da, izlenme rekorları kıran Türk yapımı ‘Fetih 1453' filmiyle ilgili bir makale yayımlandı...

banner116

1453 dünyada konuşuluyor

Fransa'nın en prestijli gazetelerinden Le Figaro'da, izlenme rekorları kıran Türk yapımı ‘Fetih 1453' filmiyle ilgili bir makale yayımlandı...

23 Şubat 2012 Perşembe 10:05
1453 dünyada konuşuluyor

Betist ">Haberiumturk haber sitesi/23.02.2012


Fransa'da yayımlanan Le Figaro'da, Laure Marchand imzalı "Fetih 1453" filminin değerlendirildiği haberde, Konstantinapolis'in Osmanlılar tarafından alınmasının üzerinden 500 sene geçmişken, Türklerin bu heyecanı hala sinema salonlarını tıka basa doldurarak yaşadıkları belirtildi.

Haberde, 17 milyon dolar harcanan, sık sık kanlı savaş sahnelerine yer verilen ve Fatih Sultan Mehmet'in cesaretinin vurgulandığı filmin bu kadar büyük ilgiyle karşılanması, Türkiye'yi son zamanlarda etkisi altına alan ‘Osmanlı çılgınlığı'nın bir göstergesi olarak yorumlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın filmi "çok sevdiği" belirtilirken, fetih kutlamalarının son yıllarda, eskisinden çok daha görkemli geçtiğine dikkat çekildi.

Le Figaro'nun haberinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde, Osmanlı İmparatorluğu konularının son zamanlarda "moda haline geldiği" öne sürülürken, Kanuni Sultan Süleyman döneminde geçen “Muhteşem Yüzyıl” isimli dizi, ülkede Osmanlı'nın altın çağlarına artan ilgiye örnek olarak gösterildi.

Ajanslar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114