banner47
banner128

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR ŞAHİN GEÇTİ

Rektörlük sürecinde FETÖ mücadelesinde taşın altına gövdesini koydu. Ne zaman proje yapmak istese bir soruşturma ile boğuştu.

banner116

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR ŞAHİN GEÇTİ

Rektörlük sürecinde FETÖ mücadelesinde taşın altına gövdesini koydu. Ne zaman proje yapmak istese bir soruşturma ile boğuştu.

haberiumturk
haberiumturk
29 Haziran 2020 Pazartesi 13:45
SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR ŞAHİN GEÇTİ

Selçuk Üniversitesi’nden bir ŞAHİN geçti…

Mustafa Şahin 1961 yılı doğumlu olup, lise eğitimini 1976-1980 yılları arasında İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesinde aldı. 1980 yılında ODTÜ inşaat mühendisliği bölümünde hazırlık okudu. 1981’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Mustafa Şahin 1997’de doçentlik için yeterli olduğunu düşünüyordu ve sınava girmeye karar verdi. ODTÜ’deki süreçten itibaren Mustafa Şahin’in cemaat yapıları ile bağlantılı olmaması, daha ötesi onlara karşı mücadele içinde olması nedeni ile devlet içindeki cemaat yapısı tarafından istenmeyen kişi idi. Bu nedenle de gireceği sınavda Jüri üyeleri arandı ve sınavdan ne şekilde olursa olsun geçirilmemesi istendi. Jürideki 5 profesörün toplamından daha fazla yayını olan bu uzman sınavda bırakıldı. Fakat bu kadar baskıya rağmen boyun eğip telsim olmadı.

Kendisine 2008’de yıllardır yapılamayan tıp fakültesi hastanesini kurmak üzere kurucu başhekimlik görevi verildi. Takvimler 2011’i gösterdiğinde Selçuk Üniversitesi rektörlük yarışı başlamıştı. Seçimde sandık hileleri yapan cemaatin adayı Rektör olarak atanmıştı. Cemaatin darbe girişiminden sonra o rektör, terör örgütü yöneticiliği nedeni ile hapise girdi. Seçimi kaybeden Mustafa Şahin, Konya’da sözünün ağırlığı gittikçe artan Davutoğlu tarafından rektör yardımcısı olması için zorlandı. Her ne kadar “ben yılan ile aynı çuvala girerim de bunlarla çalışmam” dese de boyun bükmek zorunda kalmıştı. Sonraki yıllarda Davutoğlu’na istifa etmek istediğini belirtse de bu talep stratejik derinlik gereği red edilmişti. Geçen 4 yılda rektör yardımcısı olarak etkili olmasa da akademik alanda;  4 adet uluslararası buluş (3’ü buluş, 1’i faydalı ürün) yaptı, Avrupa Cerrahi Araştırmalar Derneği  (European Society for Surgıcal Research) Cerrahi onur ödülü aldı, Şehrinde, Türkiye tarihinde bir ilk olarak 4. Avrupa Cerrahi Kongresi yapılmasını sağladı ve bunun kongre başkanlığını üstlendi, Türk Cerrahi Derneği Başkan yardımcılığı yaptı, Türk Obesite Cerrahi Derneği Başkanlığı, 113 adet uluslararası dergilerde makale, 126 adet ulusal dergilerde makale, 11 kitap bölümü çevirisi, 5 kitap bölümü yazarlığı, 118 uluslararası sözlü bildiri, 137 uluslararası yazılı bildiri, sayısız profesör-doçentlik-klinik şefliği-uzmanlık jürilerinde görev aldı.

Takvimler 2016’yı gösterdiğinde geçmiş tecrübesi ile üniversite bünyesinde çok daha fazla şeyler yapabileceğini görmüş; 3. nesil üniversite kavramına yoğunlaşmış ve bunun için tıbbi cihaz, aşı, otomobil, enerji, KBRN, klinik araştırma alanlarında üniversitelerin ne türden katkılar yapabileceği konusuna kafa yormuş, projeler hazırlamış, bunlara finansal kaynaklar bulmuştu. Rektörlük seçimine projeler ile hazırlanmak isteyen rektör adayı stratejik derin aklın kendisini akrabalık ilişkisi olan diğer adaya payanda olarak kullanma istediği ortaya çıkmış ve Konya yerelinde çok yüksek baskı görmüştü. 2016 baharında genel merkeze bir akşam vakti çağırıldı. Rektörlük seçiminde söz sahibi olacak stratejik derinlik planı dahilinde teşkilat ve etkin yerel 5 kişi karşılarına adayı oturtmuş, adaylığını geri çekmesini istemişti. Ama elle tutulur tek bir neden söyleyemiyorlardı. Davutoğlu tarafından rektör adaylığından çekilmesi için baskı yapıldı. Fakat içindeki devletçi düşünce sesi, ne olursa olsun çekilmemesi gerektiğini mücadele etmesi gerektiğini söylüyordu ve de öyle yaptı. Aldığı oyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın emri ile rektör oldu. O günden sonra Davutoğlu “O koltukta Mustafa Şahin oturduğu müddetçe Konya bana haramdır” demiştir. Devlet içerisindeki cemaat bu sefer altına atadıkları bürokratlar ile Mustafa Şahin’i yıldırmaya ve hata yaptırtmaya çalışmışlardır.

Rektörlük sürecinde FETÖ mücadelesinde taşın altına gövdesini koydu, köklü bir temizlik yaptı fakat hiçbir yerden destek alamadı. Cemaat yapısı tarafından “biz adamı görevden aldırmasını biliriz” deniliyor, ihraç edilecekler listesine FETÖ bağlantısı olmayan devletin çıkarlarını gözeten isimler katılıp medyaya veriliyor, üniversite yönetiminde gizlice ses kayıtları alınıp kopyala-yapıştır yapılıyor, her türlü basın açıklamaları manüple edilerek orijinal metinlermiş gibi ulusal basına veriliyordu. FETÖ yöneticiliği nedeni ile eski rektörün genel sekreterinin çayı zamanında gelmediği ve çöpünün alınmıyor ve bunu Mustafa Şahin yaptırıyor türünden 30 şikayet dilekçesi YÖK’de ülkenin en öncelikli akademik sorunu olarak görülmüş,  akademik hayata büyük zarar veren çöp almayarak yapılan mobing dilekçesi ile kılıcı en keskin YÖK Denetleme Kurulu üyeleri anında görevlendirilmiş, ciddi ciddi soruşturmalar açılmış ve cezalar verilmiştir. Bu iddiaları değerlendirerek soruşturma açan denetçilere, rektörlük görevi boyunca onlarca klasör cevap oluşturdu. Ne zaman proje yapmak istese bir soruşturma ile boğuştu. Kanada’dan hazırlanan sahte twitler polis tutanakları ve yargı kararlarında “sahtedir ve Kanada menşeylidir” denilmesine rağmen cemaat tarafından gerçekmiş gibi sunuldu.

Zorlu geçen 4 senenin sonunda; 1.1 megavatlık güneş enerji santrali, ilaç mükemmeliyet merkezi, aşı geliştirme merkezi, KBRN merkezi, dijital dönüşüm merkezi ve yerli yazılım, uçuş akademisi ve uçak alımı, küçükbaş hayvan üretim çiftliği, Avrupa’nın en büyük hayvan hastanesi, TSE ile klinik değerlendirme anlaşması, KIWA ile uluslararası düzeyde mesleki yeterlilik anlaşması, akredite laboratuvar, klinik araştırmalar merkezi, biyouyumluluk merkezi, tohum ıslah merkezi, güvenlik stratejileri araştırma merkezi, göç ve diaspora merkezi kurdu. Tıbbi cihaz küme, otomobil teknolojileri, yüksek düzeyli laboratuarlar kurma süreci tamamlanamamıştır. YÖK kalite kurulu URAP’ın değerlendirmesinde 2016’da 0.76 puan ile Türkiye’de 18. Sırada aldığı üniversiteyi 2020’de 1.09 puan ile 14. Sırada teslim etti.

Bütün bunları yaparken yüz kızartıcı tek bir iddia bile kendisine istinad edilememiş, FETÖ bağlantılı kişiler arasında konuşulan kamuoyunda karşılık bulmayan bir iftira olarak yerini almıştır. Haziran 2020’de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile görevi yeni rektör Metin Aksoy’a devretmiştir.

Prof. Dr. Metin Aksoy 1999-2005 yılları arasında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Akademik olarak görev aldığı süreçte uluslararası düzeyde 3 yayın, ulusal düzeyde 3 yayın, 16 bildiri, 10 kitap bölüm yazarlığı yapmıştır.

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e gerek akademik gerek rektör yardımcılığı gerekse rektörlük süresince özveri ve zorluklarla verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Selçuk Üniversitesi’nin başarılı yükselişini devam ettireceğini bilerek; yeni rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a hayırlı olsun dileklerimizi iletir, yeni görevinde başarılar dileriz.

Kalın sağlıcakla.

Genel Yayın Yönetmeni

Son Güncelleme: 29.06.2020 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114