banner47
banner128

Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması

Tıbbi Cihaz Sektöründeki ve Bakanlıklardaki bir grup hükümet ve bakan aleyhine hamle mi yapıyor? 1

banner116

Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması

Tıbbi Cihaz Sektöründeki ve Bakanlıklardaki bir grup hükümet ve bakan aleyhine hamle mi yapıyor? 1

haberiumturk
haberiumturk
21 Haziran 2019 Cuma 02:00
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması

08 Haziran 2019 tarihinde “Tıbbi Cihaz Sektöründeki ve Bakanlıktaki bir grup, hükümet aleyhine hamle mi yapıyor?” başlıklı haberimizde 29 Mayıs 2019 günü “Tıbbi Cihaz Sektör Platformu” adı altında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara binası önünde “Basın Açıklaması” yapıldığını, bu basın açıklamasının bahsedilen amacın dışında art niyetli yapıldığını söylemiştik.

http://www.haberiumturk.com/ozel-haber/tibbi-cihaz-sektorundeki-ve-bakanliklardaki-bir-grup-hukumet-aleyhine-h11694.html

Yazımızda kurumlardaki üst düzey bürokratlara kolaylıkla ulaşabilen sektör temsilcilerinin sorunlarını hükümetin temsilcisi olan bürokratlara neden normal yollardan iletmeyip de eylem yaprak anlatmaya çalıştığını ifade etmiştik. SGK ve Sağlık Bakanlığı’ndaki bazı bürokratların sektörü temsil ettiğini iddia eden bir grup temsilci ile beraber hareket ederek hükümet aleyhine hareket ettiğini söylemiştik.

Haberimizdeki iddiaların asılsız olduğu ile ilgili bazı yorumlar yapıldı ve mesajlar gönderildi. Bu yorumları yapanların bazı ilişkilerden haberinin olmadığını düşünüyoruz.

Eylemin öncülüğünü yapan dernek yöneticilerinin bazılarının SGK ve Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları ile yurt içi ve yurt dışı (sözüm ona) iş gezilerine gittiği, gittikleri yerlerden sosyal medyalarda fotoğraf paylaştıkları bilinmektedir.

Tasarruf tedbirleri gereği zorunlu olmadıkça iş gezilerinin bakanlar tarafından uygun görülmediği için sektör tarafından finanse edilerek bazı gezilerin de yapıldığı konuşulmaktadır. Sektörün sorunlarını çözmek için hukuk kurallarına uygun olmaksızın bakanlık bürokratlarının masraflarını karşılayan sektör temsilcileri nasıl oluyor da sorunlarını iletmek için bu üst düzey bürokratlara ulaşamıyor da eylem yapma gereği görüyor. Ayrıca hükümet adına yetkili bakanın uygun görmediği bir yurt dışı iş gezisine, bakanlık bürokratları hangi yetki, sıfat ve cüretle gidebilmektedir.

İlgili bakanlara da önerimiz bu kurumlardaki yurt dışına giden bürokratların izinsiz nasıl gittiklerinin ve neden gittiklerinin sorgulanmasıdır.

DİĞER YAZILARIMIZ İÇİN KONU BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ.

Sağlıkta Başka Ağabeyler mi var?

Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Büyük vurgun!....

Sağlıkta neler oluyor?

AK PARTİYİ BİTİREN BÜROKRATİK ANLAYIŞ (TİTCK'da yapılan uygulamalar)

“Tıbbi Cihaz Sektör Platformu” Basın Açıklaması

Son Güncelleme: 26.03.2020 00:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114