banner47
banner128

Gül: Şiddetle lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yaptığı ziyarette konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, Reyhanlı'daki saldırıyı gerçekleştiren zanlıların emniyet ve MİT'in takibinde olduğunu söyledi

banner116

Gül: Şiddetle lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yaptığı ziyarette konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, Reyhanlı'daki saldırıyı gerçekleştiren zanlıların emniyet ve MİT'in takibinde olduğunu söyledi

16 Mayıs 2013 Perşembe 14:03
Gül: Şiddetle lanetliyorum
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı'da... Kaymakamlığı ziyaret eden Gül patlamanın meydana geldiği belediye başkanlığı önünde inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili "Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım" dedi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili konuşan ve saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Gül "Türkiye'de tek hamlede yapılan terör olaylarında en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Ve bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir" diye konuştu.

Gül "Devlet sorumluluğu ve kararlılığı neyi gerektiriyorsa, bu muhakkak yapılacak. Bu olayın içinde, dışında, bir şekilde kimler bulaştıysa, kimler teşvik ettiyse hesabı sorulacaktır. Bütün vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim. Sakın bu oyunlara gelmeyelim. Gün bu gündür, sağduyulu olma, birlik ve beraberlik, dayanışma içinde olma günüdür" dedi.

Suriye halkının da demokrasi nimetlerinden faydalanması gerektiğini söyleyen Gül "Bizim bütün arzumuz Suriye'de akan kanın durması. Suriye halkının da nasıl demokrasinin nimetlerinden, özgürlüklerin nimetlerinden faydalanan, hukukun üstünlüğünden faydalanan halklar gibi hakkı vardır ve talepleri meşrudur. Bu konunun uzamaması, bizim bütün arzumuz budur" ifadelerini kullandı. 

Reyhanlı'daki bombalı saldırılar konusunda istihbarat zaafı iddialarıyla ilgili konuşan Gül, "Gerek emniyet teşkilatımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız hep koordineli çalışmıştır, çalışmaya da devam etmektedir. Tabi ki teşkilat, bugün zanlı olarak mahkemelere taşınan isimleri zaten takibe almışlardı. Bu tip bazı eylemlerin olabileceğinden kuşkulanıyorlardı. Her iki teşkilatın da bu yönde uyarıları ve çalışmaları var. Burada şunun düşünülmesini isterim; 100 tane olaydan 99'unu önlersiniz, bunları duyurmazsınız. Ama bir tanesi elden kaçınca bu acılar çekilir, durum budur. Şüphesiz hepimizin görevi yüzde 100 başarılı olmaktır" dedi.

Ajanslar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114