banner47
banner128

Tüm kurumları tek çatıda topladık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz AK Parti iktidarıyla sadece 'sıkıntılı sağlık kurumunu' değil tüm kurumları 'vatandaşlarımızın hepsi bizim için birdir' dedik ve onları tek çatı altında topladık. SGK çatısı altında topladık " dedi.

banner116

Tüm kurumları tek çatıda topladık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz AK Parti iktidarıyla sadece 'sıkıntılı sağlık kurumunu' değil tüm kurumları 'vatandaşlarımızın hepsi bizim için birdir' dedik ve onları tek çatı altında topladık. SGK çatısı altında topladık " dedi.

14 Mart 2015 Cumartesi 18:47
Tüm kurumları tek çatıda topladık

 Çalık, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya Mahalle Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, partilerinin başarısında mahalle temsilcilerinin de büyük katkısı bulunduğunu dile getirdi.  

Türkiye'nin en uzun ömürlü iktidarının AK Parti iktidarı olduğunu söyleyen Çalık, "Başka bir siyasi parti yoktur ki bu kadar kısa sürede, 12 yıl boyunca iktidarda kalsın. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir şey yaşanmamış. Nasıl yaşansın ki? 8 ayda, 10 ayda iktidarların değiştiği bir Türkiye vardı. Koalisyon Türkiyesi vardı. Bunların hepsini geride bıraktık. 12 yıl AK Parti tek başına iktidar oldu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık hizmetleriyle ilgili eleştirilerine değinen Çalık, "Sağlıkta her gün yeni bir cümle kuruyor. Dün diyor ki, 'Türkiye'de sağlık kötüye gidiyor. Türkiye'de sağlık, anne bebek ölüm oranları hiç bu kadar artmamıştı'. Sen ey Kılıçdaroğlu, SSK, sen Genel Müdür olduğu dönemde 'Sıkıntılı Sağlık Kurumu'ydu onun adı. Sıralar vardı. Hastalar eczaneden ilaçlarını alamaz, doktorlara muayene olmazdı' diye konuştu.

Vefat eden gazeteci Savaş Ay'ın bir programında, Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürüyken kendisi "Okmeydanı Hastanesinde bir görüntü var. Bu Ok Meydanı Hastanesindeki görüntüde, hastalar yerde yatıyor. Sırada doktor kuyruklarında yığınla insan hasta var siz bunun için genel müdür olarak ne çözüm öneriyorsunuz?" diye sorduğunu anımsatan Çalık, şöyle devam etti:

"Diyor ki 'bunun için çözüm yok. Çünkü nüfus artışımız var. Çünkü her geçen gün nüfus artıyor. Buna çözüm bulamayız' diyor. Sıkıntılı sağlık kurumunun başındaki Kemal Kılıçdaroğlu 'çözüm olamayacağını' söylüyor. Biz AK Parti iktidarıyla sadece sıkıntılı sağlık kurumunu değil tüm kurumları 'vatandaşlarımızın hepsi bizim için birdir' dedik ve onları tek çatı altında topladık. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında topladık. BAĞKUR'luyu, SSK'lıyı, memuru... 'Hepsi bizim en önemli insanımızdır' dedik. İsteyene özel hastane isteyene devlet hastanesi isteyene de üniversite hastanelerinin kapısını açtık. Anne, bebek ölüm oranlarından dem vuran ey Kılıçdaroğlu sen bilir misin ki biz iktidara geldiğimizde yüz binde 65 olan anne ölüm oranlarının bugün yüz binde 15'e gerilediğini. Eski Türkiye'de bebek ölüm oranlarının binde 17'lerde binde 20'lerde olduğunu, şimdi binde 7'lere gerilediğini bilir misin?"

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesinde olduklarını belirten Çalık, sağlıkta reform yaptıklarını ifade ederek, "Bunun altına imza atan kurucu genel başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a binlerce kere teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Parti kapatma tartışmaları

Kılıçdaroğlu'nun "yeni bir senaryo kurarak partilerinin kapatılacağı" iddiasında bulunduğu dile getiren Çalık, "Allah rızası için bizim hiç böyle dertlerimiz olmadı. Bizim en büyük derdimiz milletimiz oldu. Bizim partimizin nasıl kapatılmak istendiğini hepiniz hatırlayın. 2008'de parti kapatma davaları yaşandığı için ilerlememize, ekonomik verilerimizin durmasına sebebiyet veren süreci hepiniz hatırlayın. AK Parti mensubu olarak parti kapatmalarının nasıl hepsinin karşısında olduğumuzu biz çok net ifade ettik" diye konuştu.

Anayasa değişikliği konusunda 2010 yılında yapılan referandumu hatırlatan Çalık, "Ey Cumhuriyet Halk Partisi, parti kapatmalarından şikayet eden muhalefet, ana muhalefet, bütün yavru muhalefetler 2010 referandumunda biz Meclis'ten bu yasayı geçirmek isterken, Anayasa değişikliği yapmak isterken, siz ne yaptınız? Kendi milletvekillerinizin özgür iradelerine pranga vurdunuz. Kabinlerde gidip oy kullanmasını engellediniz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kuruluş aşamasının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin yapıldığı toplantıda, açılış konuşmalarının ardından Çalık ve AK Parti İl Başkanlığı yöneticileri, 7 Haziran Genel Seçimi dolayısıyla mahalle başkanlarıyla bir aya gelerek, yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114