26 Şubat 2020 tarihinde “MASKE Yok, Raflar boş, TİTCK Nedir? Ne iş yapar?” başlıklı haber yapmıştık. Bu haberimizde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na, eczanelere ve medikalcilere sorulduğunda maske yok dendiğini, maskenin büyük kısmının İran’dan ithal edildiğini söylemiştik. Bu haberimizin arkasından 4 Mart 2020 tarihinde tebliğ ile (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200304-54.htm) Coronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili ürünlerin ihracatına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onay şartı getirildi. Tebliği yayınlanınca ülkemiz adına doğru bir şeye vesile olmanın verdiği sevinci yaşadık.
Fakat şimdi de ihracat izni ile ilgili kötü kokular gelmeye başladı. İhracat izni için başvuran firmalardan bazılarına izin verildiği söylenmektedir. Başvurup da henüz izin verilmeyene de olumlu ya da olumsuz cevap verilmediği söylenmektedir. İzin kararı verilirken hangi kritere bakılmaktadır? Kurum olarak belirlenen, yayınlanmış yada yayınlanmış bir kriter var mıdır? Başvuran firmalara bu kriterler söyleniyor mu?
Şuan ülke olarak bizde salgın ile mücadele vermekteyiz. Yayılım hızı şuan itibariyle diğer ülkelerdekinden çok farklı görünmüyor. Ülkemizdeki ihtiyaç durumu planlanmış mıdır? İhracata izin verilen ürünler fazla olanlar mıdır? Yoksa bizim kullanamayacağımız kadar kalitesiz olanlar mıdır?
Tek bir firmaya verilen 3 ön izin belgesi
Adı malum Cemaat ile bağlantı kuran firmaların başvuruları %20 komisyon karşılığında aradan çekilerek izin verildiği konuşulmaktadır. Örneğin izin verilen firmalardan biri adı malum Cemaat ile bağlantısı var mı? Yok mu? Bilmem “DMC Özel Sağlık Hizmetleri Tarım Gıda Turizm Oto Kiralama İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.” dir. Bu firmaya 11 Haziran 2015 tarihinde de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda bu durumda olan başka firmaya tanınmayan imtiyaz tanınarak süre uzatımı verilmişti. Hem de yetki devri mevzuatına uygun olmayan şekilde en alt kurum başkan yardımcısı tarafından imzalanması gereken yazı daire başkanı tarafından imzalanarak verilmiştir.
Ülke tek yürek olmuşken bu işin merkezi konumunda olan bakanlıkta “Koyun can derdinde kasap et derdinde” misali bir durumun olması çok üzücü bir durumdur.
Özveri ile çalışan Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA’nın bu durumda bile menfaat sağlamaya çalışan gruptan haberi var mıdır?
DİĞER YAZILARIMIZ İÇİN KONU BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ.
Sağlıkta Başka Ağabeyler mi var?
Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Büyük vurgun!....
AK PARTİYİ BİTİREN BÜROKRATİK ANLAYIŞ (TİTCK'da yapılan uygulamalar)
“Tıbbi Cihaz Sektör Platformu” Basın Açıklaması
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Neler Oluyor?
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması
Sentetik greft ürününde keyfi yasaklama
İLAÇTA BÜYÜK İHMAL!... Şirketin sermaye kaçırmasına neden göz yumuluyor