Dünya’da Coronavirüs (COVID-19) olarak bilinen salgın hastalıkla mücadele ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da her risk durumunda basında açıklama yaparak ülkemize henüz girmediğini söylüyor ve girmemesi için gerekli önlemleri aldığını ifade ediyor. Sayın Bakanımıza bu konudaki çalışmaları ve rahatlatıcı bilgilendirmeleri için teşekkür ederiz.
Peki ya hastalık ülkemizde görülürse yayılmasını engelleyecek gerekli malzeme, dezenfektan vs. açısından durum nedir? Şuan Türkiye’de en basit korunma malzemesi olan maskenin olmadığı söylenmektedir. Maskenin büyük kısmını bugüne kadar İran’dan ithal ettiğimiz söylenmektedir. İran’da çıkan vakalardan sonra gümrük kapılarında maskelerin tutulduğu söylenmektedir. Gümrükte tutulan maskeler virüsün ülkeye girmemesi için tedbir amaçlı mı tutulmaktadır. Eğer böyle ise şuana kadar giren ürünlerin güvenliği sağlanarak mı alınmıştır?
Eczanelere ve medikalcilere sorulduğunda maske yok denmektedir. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na sorulduğunda piyasada maske yok denmektedir. Bütün maske üreticilerinin elindeki ve üretecekleri maskelerin Çin tarafından alındığı söylenmektedir.
Sağlık Bakanlığı’nın birimi olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bu konuda gerekli araştırma yapmış mıdır? Gereklilik olduğunda ülke sağlık kuruluşuna, vatandaşına malzeme temini konusunda bilgi vermesi gerekirken yok demesi ne derece uygundur? Gerekli malzeme ve ilaçların stok bilgilerinin takip edildiği TİTCK’nın ihraç ediyoruz diye övündüğü İlaç Takip Sistemi ve Ürün Takip Sistemi’nde maske stokları belli değil midir?
Dünya 3 ayı aşkın süredir Coronavirüs salgını ile meşgulken, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, ilgili başkan yardımcıları ve daire başkanları ülkemiz için gerekli olan malzeme sayısı öngörülerek stok takibi yapmakta mıdır? Yoksa sadece kendilerine mi maske stoklamaktadır?
DİĞER YAZILARIMIZ İÇİN KONU BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ.
Sağlıkta Başka Ağabeyler mi var?
Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Büyük vurgun!....
AK PARTİYİ BİTİREN BÜROKRATİK ANLAYIŞ (TİTCK'da yapılan uygulamalar)
“Tıbbi Cihaz Sektör Platformu” Basın Açıklaması
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Neler Oluyor?
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması
Sentetik greft ürününde keyfi yasaklama
İLAÇTA BÜYÜK İHMAL!... Şirketin sermaye kaçırmasına neden göz yumuluyor