Türkiye’de faaliyet gösteren diğer bir firmanın (adı bizde saklı) ürettiği sentetik greft ürününün; belgelendiren Onaylanmış Kuruluş’un doğru olduğunu savunmasına rağmen TİTCK tarafından yanlış belgelendirmiş diyerek ürün 2015 yılında yasaklandığı söylenmektedir. Ne tesadüftür ki aynı ürünü ithal eden rakip firmanın (adı bizde saklı) ürünleri TİTCK’nın olumlu görüşü ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alındığı söylenmektedir (“Tıbbi Cihaz Sektöründeki ve Bakanlıktaki bir grup, hükümet aleyhine hamle mi yapıyor?” haberimizde boy gösteren kişilerden birinin bu rakip firmanın sahibi olması dikkat çeken bir ayrıntıdır). Halen görevde olan bürokratların aradan 2 yıl geçtikten sonra ekonomik olarak çökmüş olan firmayı “afedersiniz yanlış karar vermişiz” diyerek özür dilediği söylenmektedir. TİTCK yetkilileri yok olan üretici firmanın mağduriyetini gidermiş midir?
Uzun süredir kurumda değişik görevde ve idari kadrolarda yer alan kurum başkanı bunları bilmiyor mu yoksa göz mü yumuyor?
Kanunlara uygun olmayan, usulsüz yapılan işler yine ve yeni cemaatin bürokratik kalkışması olabilir mi? Şu an hâlihazırda görev yapan Bakanlık bürokratları buna izin mi veriyor?
Bakanlık içerisindeki TİTCK yapılanması nasıl bir yapılanmadır, nereye gidiyor?
DİĞER YAZILARIMIZ İÇİN KONU BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ.
Sağlıkta Başka Ağabeyler mi var?
Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Büyük vurgun!....
AK PARTİYİ BİTİREN BÜROKRATİK ANLAYIŞ (TİTCK'da yapılan uygulamalar)
“Tıbbi Cihaz Sektör Platformu” Basın Açıklaması
Tıbbi Cihaz Sektör Platformu Basın Açıklaması
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Neler Oluyor?