banner47
banner128

İHL karşıtı vekil örgütçü çıktı

Katsayı zulmünü kaldıran YÖK kararını iptal ettirmek için Danıştay'a dava açan CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, örgütçü çıktı.

banner116

İHL karşıtı vekil örgütçü çıktı

Katsayı zulmünü kaldıran YÖK kararını iptal ettirmek için Danıştay'a dava açan CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, örgütçü çıktı.

14 Şubat 2012 Salı 10:40
İHL karşıtı vekil örgütçü çıktı

Haberiumturk haber sitesi/14.02.2012

CHP'li Yılmaz'ın 12 Eylül 1980 darbesinden sonra “Devyol adlı yasadışı örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu” gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandığı, 7 ay sonra delil yetersizliğinden beraat ettiği öğrenildi.  

YÖK'ün katsayı zulmünü kaldıran kararını iptal ettirmek için Danıştay'a dava açan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra “Gizli örgüt lehinde faaliyette bulunmak” suçlamasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN GÖZALTINA ALINDI


Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nin 1981/298 Esas 1981/357 Kararına göre Yılmaz, henüz 18 yaşında iken Devyol adlı yasadışı örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu gerekçesiyle arkadaşlarıyla birlikte 23.07.1981 tarihinde gözaltına alındı ve 11.08.1981 tarihinde tutuklandı.

7 AY CEZAEVİNDE KALDI


Akit'ten Hasan Yalçın'ın haberine göre, hakkında düzenlenen iddianameye göre örgüte yardım ettiği iddia edilen Yılmaz'a zorla ifade tutanağı imzalattırıldı ve hapishanede işkence edildi. Kendisini darbenin asıl mağduru olarak gören Yılmaz, 09.02.1982 tarihine kadar yaklaşık 7 ay cezaevinde kaldı.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ


09.02.1982 tarihinde karar veren Mahkeme, Yılmaz ve arkadaşlarını delil yetersizliğini gerekçe Sahabet göstererek oy çokluğuyla beraatına karar verdi. Bir mahkeme üyesi, beraat kararına itiraz ederek Yılmaz ve arkadaşlarının Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanmasını istedi.

KATSAYIYI KALDIRAN YÖK'E DAVA AÇTI


Yılmaz, YÖK'ün 13 yıllık katsayı zulmünü kaldıran kararını “eşitliğe aykırı” diyerek Danıştay'a götürmüştü. Yılmaz, YÖK'ün kararını şöyle değerlendirmişti: “Bu karar ile liseler arasında katsayıda eşitlik sağlanmamış, aksine meslek liseleri lehine bir durum yaratılmıştır. Bu adaletsizliktir.”

habervaktim

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114