banner47
banner128

Fenerbahçe'ye bir onur ödülü daha

Fenerbahçe'nin U15 Futbol Takımı ’Dünya Gençlik Fair Play Ödülü’ne layık görüldü

banner116

Fenerbahçe'ye bir onur ödülü daha

Fenerbahçe'nin U15 Futbol Takımı ’Dünya Gençlik Fair Play Ödülü’ne layık görüldü

14 Ocak 2013 Pazartesi 18:24
Fenerbahçe'ye bir onur ödülü daha
 Haberiumturk haber sitesi/14.01.2013

 (IOC) Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin bir yan kuruluşu olan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) Fenerbahçe U15 Futbol Takımımızı ’Dünya Gençlik Fair Play Ödülü’ne layık gördü.

Türk Spor Ajansı’nın (TSA) haberine göre, Dünya Fair Play Konseyi, 2013’ün ilk toplantısını Budapeşte de Helia Otel’de yaptı. Tüm aktif üyelerin katıldığı, 2 gün süren toplantıda,  IOC Başkanı Jacques Rogge tarafından konulan ’Dünya Gençlik Fair Play Ödülü’ için de oylama yapıldı. Rakip takım 10 kişi kalınca TFF temsilcisine başvurarak kendi takımlarından da bir oyuncu çıkartıp 10’a10 maça devam eden Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, ittifakla büyük ödüle layık görüldü. Ödül jürisi, genç bayanlar için de bir ödül konulmasını önerdi.

Toplantıda ayrıca CIFP, Fair Play tanıtım dalında, ünlü Türk spor yazarı Kahraman Bapçum’u, Fair Play’e kalemi ve konuşmaları ile verdiği destekten dolayı ittifakla Dünya Fair Play Şeref Diplomasına değer gördü.

CIFP konseyinin Türk üyesi Erdoğan Arıpınar seçimden sonra "Kahraman Bapçum’a hak ettiği ödül verildi. Hayatı boyunca Fair Play’i savundu. Fenerbahçeli çocuklarımızın ödülü ise dünyada ilk defa veriliyor. IOC Başkanı Jacques Rogge’un imzasını taşıyan ilk Fair Play Ödülü bu. Değeri çok büyük Ülkem adına emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

U15 Takımımız centilmenlik örneği vermişti

CIFP’nin Fair Play ödülüne layık gördüğü olay, 3 Kasım 2012 tarihinde Eskişehir’de yaşanmıştı. Elit Akademi Ligi’nin 13.haftasında, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde, Fenerbahçe U15 Takımımız ile Eskişehirspor U15 Takımı arasında oynanan karşılaşmada, Fair Play ruhuna yakışan bir davranış gerçekleşmişti. Tolga Şanbay yönetimindeki Fenerbahçe U15 Futbol Takımımızın Eskişehirspor ile oynadığı mücadelede, 65.dakikada rakip takımın oyuncusu sakatlanarak oyun alanından çıkmak zorunda kalmıştı. Bu dakikaya kadar tüm oyuncu değişiklik hakkını kullanan Eskişehirspor’un sahada 10 kişi ile mücadele etmesi üzerine, Fenerbahçe U15 Takımımızın teknik heyeti önce TFF yetkililerine, daha sonra da karşılaşmanın hakemine ve rakip takım teknik heyetine saha içinde 10’a-10 mücadele etmek istediklerini belirterek, bir oyuncusunu çıkarmak isteğini iletmişti. Bunun üzerine maç 1-1 devam ederken, 65.dakikada oyun alanından 1 oyuncusunu çıkaran Fenerbahçe de karşılaşmayı 10 kişi ile tamamlamıştı. 78. dakikada 1 gol bulan Fenerbahçe, maçı da 1-2 kazanmıştı.

2012 FIFA Puskas Yılın golü ödülü Stoch'un - tıkla izle

Fenerbahçe kazanmasını bildi - tıkla izle

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114