banner47
banner128

Emine Erdoğan, Jill Biden ile Görüştü

Emine Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Eşi Jill Biden ile Görüştü

banner116

Emine Erdoğan, Jill Biden ile Görüştü

Emine Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Eşi Jill Biden ile Görüştü

23 Kasım 2014 Pazar 06:33
Emine Erdoğan, Jill Biden ile Görüştü
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ile Adile Sultan Kasrı’nda bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Jill Biden ile görüşmesinde ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti. Hayatını eğitim çalışmalarına adamış bir eğitimci olan Bayan Biden’ın sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadınların eğitimi, toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, yaygın bir kadın sağlık sorunu olan göğüs kanserinin erken teşhisi gibi konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle dinledi. 

         

KANSERİN ERKEN TEŞHİSİ

Jill Biden, tıp uzmanlarıyla birlikte lise seviyesindeki okullara giderek genç kızları bilinçlendirdiklerini, doğru beslenme ve sigaradan uzak durma konusunda eğitim verdiklerini ifade etti.

Emine Erdoğan da, erken teşhisin önemi kadar kansere sebebiyet verecek yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Emine Erdoğan, özellikle göğüs kanserini önleyici bir tedbir olarak cilde temas eden kimyasallardan uzak durulmasının ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Görüşmeye ABD Ankara Büyükelçisi’nin eşi Holly Holzer Bass ve Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114