banner47
banner128

Dünyanın ilk 'kalpsiz' adamı!

ABD’de 55 yaşındaki Craig Lewis bir yıla yakın zamandır kalpsiz yaşıyor. Kalbi çıkarılarak yerine sürekli kan pompalayan cihaz yerleştirilen Lewis’in nabzı da atmıyor.

banner116

Dünyanın ilk 'kalpsiz' adamı!

ABD’de 55 yaşındaki Craig Lewis bir yıla yakın zamandır kalpsiz yaşıyor. Kalbi çıkarılarak yerine sürekli kan pompalayan cihaz yerleştirilen Lewis’in nabzı da atmıyor.

06 Şubat 2012 Pazartesi 09:10
Dünyanın ilk 'kalpsiz' adamı!

Haberiumturk haber sitesi/06.02.2012

Kalbi anormal protein ürettiği için iflas eden Craig Lewis’e  doktorlar , ameliyattan önce azami 12 saat ömür biçti.

Diyaliz ve solunum makinesi ile harici kan pompalama cihazına bağlı yaşayan yaşlı adam, basit bir yapay kalple bir yıla yakın zamandır hayat sürüyor.

ABD’nin Texas eyaletinde hayatını sürdüren Craig Lewis (55) isimli adam, bir yıla yakın bir zamandır kalpsiz yaşıyor. Bir süre önce yaşlı adamın kalbi iflas etti. Kalp pili de takılamayacak durumda olduğu için Texas Kalp Enstitüsü’ndeki  doktorlar  hastaya, daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem Dumanbet style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Arial, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px; text-align: left; ">teklif etti.  Hekimler , “Kalbini çıkarıp yerine sürekli kan pompalayacak bir cihaz yerleştirelim” dedi. Hastanın kabul etmesiyle Dr. Billy Cohn ve Dr. Bud Frazier, ameliyat için kolları sıvadı.

2011 mart ayında yaşlı adamın kalbi çıkarıldı ve söylendiği gibi yerine kan pompalayacak bir cihaz yerleştirildi. Hasta aynı gün içinde ayağa kalktı ve doktorlarla   konuşmaya  başladı. Dr. Cohn, cihazın çok komplike bir alet olmadığını,  ev  yapımı  malzemeler  kullanıldığını söyledi. Bu iki doktor, cihazı daha önce 50 kadar hayvanda denemiş. Lewis, cihazın insanlarda denendiği ilk vaka oldu. Nabzı atmayan hasta, ameliyattan bu yana sağlıklı bir hayat sürüyor.

Ajanslar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114