banner47
banner128

Uğur Acar 2 ay sonra taburcu edilebilir

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın 2 ay içinde taburcu edilebileceğini bildirdi.

banner116

Uğur Acar 2 ay sonra taburcu edilebilir

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın 2 ay içinde taburcu edilebileceğini bildirdi.

09 Şubat 2012 Perşembe 19:17
Uğur Acar 2 ay sonra taburcu edilebilir

Haberiumturk haber sitesi/09.02.2012

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uğur Acar'ın henüz aynaya bakmadığını, hastanın herşeyi yiyip içebildiğini, odasında gezdiğini ve DVD izlediğini söyledi.

Uğur Acar'ın sakallarının uzadığını anlatan Özkan, tıraş konusunda bir aciliyetleri olmadığını kaydetti. Buna karşın yüzünün temizliği için Acar'ın 1-2 gün içinde tıraş olabileceğine dikkati çeken Özkan, ''Sakalları bayağı gür. Yüzünde sakallarını hissediyor. Ama sakaldan çok yüzünü merak ediyor'' dedi.

''Uğur için herşey yolunda, dikişlerini de aldık'' diyen Özkan, başı dahil sık sık duş alabildiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özkan, yüzdeki ödemin Hermesbet oldukça gerilediğini ve Uğur'un görüntüsünün de ilk fotoğrafından bir hayli farklı olduğuna dikkati çekerek, ''Yüz kaslarını çalıştırması için fizik tedaviye de başlanacak'' diye konuştu.

Enfeksiyondan korumak için Uğur'u dışarıya çıkartmadıklarını belirten Özkan, bu nedenle ziyaretçi kabul etmediklerini, ilaçların dozu azaldıkça enfeksiyon riskinin de azalacağını bildirdi. Uğur Acar'ın yüzünü çok merak ettiğini ve aynaya bakmak istediğini dile getiren Özkan, ''(Ne zaman göreceğim) diye bizi zorlamaya başladı. O da çok uzak bir zaman değil'' dedi.

Özkan, aile üyelerinin Uğur Acar'ı ziyaret etmek istediklerini ancak bunun için biraz daha sabretmeleri gerektiğini söyledi. Bu tür ameliyatların hastalar ve ailelerinin iyi hissetmeleri için yapıldığını ifade eden Özkan, Uğur'un ağabeyi Ali Acar'ın da çok mutlu olduğunu belirtti. Özkan, ''Herşey yolunda giderse 2 ay içinde Uğur'u evine gönderebiliriz'' dedi.

''Mucize gibi''

Uğur Acar'ın ağabeyi Ali Acar da kardeşi için çok mutlu olduğunu ifade etti. Aile üyelerinin Uğur Acar'ı merak ettiklerini anlatan Ali Acar, ''Mucize gibi. İlk başlarda tıp ne kadar ilerlemiş diye şaşırmıştım. Ama çok mutluyuz'' dedi.

Ali Acar, kardeşini yeni yüzüyle bir an bile olsun bir başkası gibi hissetmediğini, artık normal bir insan gibi hayat süreceği için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Atilla Kavdır'ın durumu

Öte yandan, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın yoğun bakımdaki tedavisinin de sürdüğü, durumunun her geçen gün daha iyiye gittiği 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114