Kategoriler

REİSİMİZE VE MİLLETİMİZE İCRAATLARI İLE YANLIŞ YAPAN HERKESİ DEŞİFRE ETMEYE YEMİN ETTİK

Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde "Gazze" diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de İklim Zirvesi'nde diplomasi trafiği

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSKOÇYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında Expo City Dubai'de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf ile bir araya geldi.

İTALYA BAŞBAKANI GİORGİA MELONİ'Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesinde, Gazze'de ölümleri sonlandırmak için İsrail'i durduracak etkin adımlar atmanın şart olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım çabaları ve kalıcı barış için yapılması gerekenler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bölgedeki insani durumun gün geçtikçe, saldırılar sürdükçe daha da ağırlaştığını ve ölümleri sonlandırmak için İsrail'i durduracak etkin adımlar atmanın şart olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son gelişmelerin bölgede 1967 sınırlarında, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını, bu konuda İtalya'yla da yakın iş birliğinin önemini vurguladı.

Görüşmede ayrıca iki lider, savunma sanayii, Türkiye'nin AB üyelik süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI ŞEVKET MİRZİYOYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşmesinde, iki ülkenin gelecek dönemde her alanda iş birliğini artırmaya devam edeceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye-Özbekistan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede iki ülkenin gelecek dönemde her alanda iş birliğini artırmaya devam edeceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, JAPONYA BAŞBAKANI KİSHİDA’YI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında Expo City Dubai'de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai'de Japonya Başbakanı Fumio Kishida'yı kabulünde, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam derecesine ulaşan saldırılarının kendini savunma hakkı ile izah edilemeyeceğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerinin yanı sıra İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları ve bölgeye yönelik insani yardım ihtiyacı konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam derecesine ulaşan saldırılarının kendini savunma hakkı ile izah edilemeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye insani yardımların bir an önce yeterli ölçüde ulaşması gerektiğini, İsrail'in uluslararası hukuk zemininde durdurulmasının önemli olduğunu ve BM Genel Kurulu'nda alınan kararın İsrail'in yalnızlığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Görüşmede, Türkiye ile Japonya'nın ekonomik, siyasi, diplomatik ilişkileri ile ilgili konular değerlendirildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
CUMHURBAŞKANLIĞI
27 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Katar'da
CUMHURBAŞKANLIĞI
6 Kez Görüntülendi.
“Gazze Filistinlilerindir, ebediyen öyle kalacaktır”
E. ERDOĞAN
15 Kez Görüntülendi.
Emine Erdoğan,Expo City Dubai'de iklim elçisi gençlerle bir araya geldi
CUMHURBAŞKANLIĞI
21 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ERDOĞAN, BAE DEVLET BAŞKANI AL NAHYAN İLE BİR ARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANLIĞI
10 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan "Dünya İklim Eylemi Zirvesi"nde konuştu
CUMHURBAŞKANLIĞI
6 Kez Görüntülendi.
Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde "Gazze" diplomasisi
CUMHURBAŞKANLIĞI
13 Kez Görüntülendi.
BAE'de "Dünya İklim Eylemi Zirvesi"
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI
16 Kez Görüntülendi.
"Özgürleşme fikirle, direniş sözle başlar"
ÖZEL HABER
32 Kez Görüntülendi.
AK Partili Göksu'dan İmamoğlu'na tepki: Pes doğrusu!
ÖZEL HABER
26 Kez Görüntülendi.
Türk Tabipler Birliği hakkında flaş karar...