banner47
banner128

Yunanistan'a proje üretene 240 bin TL

‘Komşu' için proje yapana 240 bin TL'ye kadar destek... TÜBİTAK ile Yunanistan arasında yapılan işbirliğiyle Yunanistan'a gidecek araştırmacılara mali destek verilecek

banner116

Yunanistan'a proje üretene 240 bin TL

‘Komşu' için proje yapana 240 bin TL'ye kadar destek... TÜBİTAK ile Yunanistan arasında yapılan işbirliğiyle Yunanistan'a gidecek araştırmacılara mali destek verilecek

11 Mart 2013 Pazartesi 12:23
Yunanistan'a proje üretene 240 bin TL
Haberiumturk haber sitesi/11.03.2013

Çevre teknolojileri, doğal afetler, iletişim teknolojileri, yüksek katma değerli imalat sanayi ürünleri ile sağlık bilimleri gibi alanlarda Yunanistan için proje geliştirecek akademisyen, kamu görevlisi ve emekliler, ayda 1100 euro maaşla Yunanistan'a gönderilecek. TÜBİTAK, Yunanistan Araştırma ve Teknoloji Genel Sekreterliği (GSRT) ile yaptığı işbirliği ile Yunan araştırmacılarla ortak proje hazırlayacak araştırmacılara destek verecek. Türkiye'deki araştırmacılar TÜBİTAK'a, Yunanistan'dakiler GSRT'ye başvuracak.

Ayda 1100 euro maaş

Her iki kuruluşun da onay verdiği projeler desteklenmeye hak kazanacak. Başvurular 12 Nisan 2013'te sona erecek. Yunanistan'a gedecek Türk araştırmacılar 10 güne kadar olan kısa süreli ziyaretler için günde 120 euro, 3 aya kadarki uzun süreli ziyaretleri için ayda 1100 euro alacak. Araştırmacıların yeme-içme ve konaklama giderleri ağırlayan ülke tarafından üstlenilecek. Yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından 120 bin TL'ye kadar araştırma desteği de verilecek. 2 yıllık destek 240 bin lirayı bulacak.

Emekliler de başvurabilecek

Projelerde doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesine sahip akademisyenlerin yanı sıra kamu ve özelde çalışan üniversite memurları ve emekliler de yer alabilecek. Emekliler, araştırmacı veya danışman olarak ortak projelerde görev alabilecek, ancak proje yürütücüsü olamayacak. Projelerde öğrenciler ve araştırma görevlileri için burs imkanı da olacak. Yüksek lisans öğrencileri ayda 1500 TL, doktora Öğrencileri ayda 1800 TL, doktora sonrası araştırmacılar ayda 2 bin 250 TL'ye kadar burs alabilecek. TÜBİTAK, benzer programları, ABD, Bulgaristan, Belarus, Hindistan, Almanya, Slovakya ve Moğolistan ile de yürütüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114