banner47
banner128

Windows’tan dev geri adım

Microsoft son kullanıcılara büyük bir hayal kırıklığına sebep olan Windows 8’de dev bir geri adım kararı aldı. “Başlat” butonunu geri geliyor.

banner116

Windows’tan dev geri adım

Microsoft son kullanıcılara büyük bir hayal kırıklığına sebep olan Windows 8’de dev bir geri adım kararı aldı. “Başlat” butonunu geri geliyor.

10 Mart 2013 Pazar 11:55
Windows’tan dev geri adım
 Haberiumturk haber sitesi/10.03.2013

Windows denilince ilk akla gelen  “Başlat” butonu, Windows işletim sisteminin son sürümünde bulunmuyordu. Ancak yapılan araştırmalar gösterdi ki orta seviye kullanıcılar yapılan bu köklü değişikliğe uyum sağlayamadı. Sızan bilgilere göre dört ay içinde yapılacak olan yeni bir değişiklikle Windows, bu butonu geri getirecek.  

Daha çok tablet bilgisayarlar ve dokunmatik ekranlar için tasarlanan Windows 8, masaüstü bilgisayarlarda ise zor bir kullanıma sahip olduğu için kullanıcılar tarafından fazla rağbet görmedi.

Araştırma sonuçlarına göre kullanıcılar, kişisel bilgisayarlarında Windows 8’i çok uzun bir süre kullanmasına rağmen “Başlat” butonunun eksikliğini hissediyor. Çünkü imlecin ekran kenarlarına götürülmesiyle seçeneklerin görünür hale geldiği Windows 8, sade bir tasarımdan daha çok bilinmeyen bir görünüme sahip izlenimi uyandırıyor.

Yapılacak değişiklikle ilgili tahminler devam ederken, “Başlat” butonunun sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılacağı yaygın bir görüş olarak kabul görüyor.

haber aktif link verilerek kullanılmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner145

banner114